CreditPrime
1.000 - 50.000 MDL Suma
1 - 24 luni Perioada
Cererea se completează în 15 minute
Bani în numerar sau pe card
Contract online 100%

Pentru un împrumut în valoare de 6.000 MDL. Perioada: 30 zile. Suma totală de plată este de 8.502 MDL. DAE Maximă: 507.35%.

Obiective financiare pentru anul acesta

Obiective financiare

Rezoluțiile și obiectivele stabilite de anul nou vin în toate formele și dimensiunile posibile. Finanțele personale sunt o categorie populară când vine vorba de obiectivele anuale. Poate ești una dintre acele persoane care la începutul anului și-a stabilit obiectivul de a avea mai multă structură financiară, de a economisi mai mult, sau poate ți-ai propus să redirecționezi o mai mare parte din venituri în investiții. Toate aceste obiective sunt bune, însă și foarte diferite, și vor necesita volume de efort diferite, însă ceea ce au în comun este că șansa de a reuși crește atunci când există un plan de acțiune.

Suntem în martie, au trecut deja două luni din 2022, așa că putem spune că ne-am instalat confortabil în anul curent. Așadar, dacă evaluezi ultimele două luni, ce ai spune, cum merg lucrurile cu adevărat? Câte obiective financiare ți-ai atins, sau la câte lucrezi activ? Ai reușit să faci față provocărilor? Acest articol vine cu câteva sfaturi și trucuri despre cum să treci peste momentele dificile, însă și cu sfaturi pentru cei care au nevoie de un imbold pentru a începe.

Obține o imagine de ansamblu:

Un loc bun pentru a începe este întotdeauna prin formarea unei imagine de ansamblu. Ce obiectiv ți-ai stabilit, de cât timp ai nevoie și de ce fel de resurse ai nevoie pentru a-l atinge? Nu există nicio îndoială că drumul către avansul pentru o casă va fi mult mai lung decât către un telefon mobil nou. Dar desigur, depinde de situația individuală, de punctul de plecare și de condiții. Este important să obții o estimare a faptului dacă obiectivul propus este realist, dacă este mult prea ambițios sau dimpotrivă, mult prea ușor de atins.

Creează un buget:

După ce ți-ai format imaginea de ansamblu, următorul pas va fi să pregătești un buget. Conținutul și elementele bugetului vor fi influențate de obiectivele tale. Dacă țelul tău este de a obține mai mult control asupra finanțelor personale, ar trebui să îți creezi un buget lunar, ca să poți ține evidența cheltuielilor mai ușor. Cel mai bine este să pregătești bugetul pe baza unei „luni normale” , când nu ai avut cheltuieli neașteptate sau cheltuieli mai mari decât în mod normal.

Economisește:

Un alt obiectiv des întâlnit este economisirea, fie pentru ceva specific, sau doar în general. Fiecare persoană are posibilități diferite când vine vorba de economisire. Suma pe care o poți pune economisi în fiecare lună depinde, evident, de echilibrul dintre venituri și cheltuieli. Și aici bugetul lunar menționat anterior poate fi de mare ajutor. Dobânda conturilor de economii este în general una destul de scăzută, dar oricum, această variantă este mai bună decât păstrarea banilor pe card sau în contul de debit. Poți stabili un procent din venit pe care să-l depui în fiecare lună în contul de economii, de exemplu 10% și cel mai bine este să programezi un transfer lunar recurent în ziua când primești salariul, astfel nu vei fi tentat să cheltuiești surplusul de bani, practic economisești fără un efort adițional, fără a observa.

Investește:

Investirea banilor este o altă formă de economisire, mai diferită, și cu potențial de profitabilitate mai ridicat. Cu toate acestea, trebuie subliniat că în investiții, randamentele mai mari vin adesea cu un risc mai mare.

Investițiile în acțiuni necesită un nivel minim de cunoștințe despre Bursa de Valori și o abordare strategică. Înainte de a cumpăra acțiunile, este necesar să faci cercetările de rigoare despre compania respectivă, dar și să urmărești piața pentru a găsi momentul potrivit pentru a cumpăra și vinde. Dacă ești la început de drum, începe prin

  • a te documenta cât mai mult despre istoricul și planurile companiei;
  • investirea unei sume modice;
  • diversificarea riscurilor: nu pune toate ouăle într-un singur coș, investește sume mici în mai multe companii și cu un profil diferit (industrie, locație), astfel și riscul va fi mai mic.

Fonduri mutuale sunt o altă metodă populară de a crește capitalului. Avantajul investirii în fonduri mutuale este simplitatea, acestea fiind administrate de către o societate comercială. Fondurile mutuale se bucură de randamente considerabile și sunt în general recomandate ca investiții pe termen lung. Este important să subliniem, că un fond, la fel ca și acțiunile, fluctuează ca valoare și poate crește și scădea. Există mai multe tipuri de fonduri mutuale, precum:

  • Fonduri monetare în titluri de stat și depozite bancare: sunt asociate cu cel mai mic risc.
  • Fonduri de acțiuni: au cel mai mare randament, însă și cel mai mare risc, deoarece peste 50% din investiții sunt în acțiuni.
  • Fonduri de obligațiuni: portofoliul este format în mare parte din instrumente monetare și obligațiuni, până la 90%, restul portofoliului fiind completat de acțiuni.
  • Fondurile diversificate: formate din acțiuni (în proporție de maxim 45%) și instrumente monetare în proporții aproape egale.
  • Alte fonduri care nu pot fi încorporate în niciuna dintre categoriile enumerate, câștigurile și riscurile nu pot fi generalizate, depind de tipul de fond.

Finanțare online:

Contractarea unui împrumut nu face parte din aceeași categorie ca și economisirea și investițiile și nu ar trebui să fie o parte constantă în bugetul lunar. Însă uneori, un împrumut poate fi ceea ce este necesar pentru a trece printr-o lună mai presantă din punct de vedere financiar. Pot apărea situații imprevizibile, nimeni nu poate prevede o defecțiune a mașinii sau o urgență medicală. În astfel de situații, un credit rapid poate fi o opțiune potrivită sau poate fi singura opțiune disponibilă, în special dacă nu vrei să retragi bani din contul de economii sau să vinzi câteva acțiuni. Este important însă să nu soliciți o sumă mai mare decât ai nevoie cu adevărat, deoarece rambursarea împrumutului este o parte esențială, iar de regulă creditele de consum au o dobândă destul de mare, mai mare decât ceea ce poți obține din investiții sau de pe urma contului de economii.

Sperăm că aceste informațiile să îți fie de folos, fie ca un ghid, sau doar ca inspirație. Dacă încă nu ai început să lucrezi la îndeplinirea obiectivelor pe anul curent, nu te lăsa descurajat, niciodată nu este prea târziu!

Scris de:
Emil Kjær

Emil Kjær

Emil își folosește expertiza pentru a face diferența în sectorul financiar. A studiat la Universitatea din Danemarca de Sud și este director general la Intelligent Banker din 2013, unde a ajutat peste 500.000 de utilizatori din întreaga lume cu nevoile lor financiare.

Articole similare

Ce este scorul de credit?
Creditele reprezintă împrumuturi oferite de către o entitate de creditare, spre a fi utilizate de un...
Tags: educație financiară. scor de credit, FICO
Citește mai mult
9 inventii aparent neimportante, dar care le-au adus creatorilor averi colosale
Cu siguranță că fiecare dintre noi ne dorim să inventăm ceva, o invenție care să schimbe lume, ...
Tags: invenții, bani, economie
Citește mai mult
Tipuri de investiții
Atunci când vrei să ai grijă de banii tăi și eventual să îi ”crești”, unul dintre lucrurile pe care...
Tags: Educație financiară, Investiții
Citește mai mult
info@moneezy.com
Intelligent Banker ApS - Brandts Passage 29, 2 - 5000 Odense C - VAT: DK32260055
Copyright © 2023 Moneezy - All Rights Reserved