CreditPrime
1.000 - 50.000 MDL Suma
1 - 24 luni Perioada
Cererea se completează în 15 minute
Bani în numerar sau pe card
Contract online 100%

Pentru un împrumut în valoare de 6.000 MDL. Perioada: 30 zile. Suma totală de plată este de 8.502 MDL. DAE Maximă: 507.35%.

Cum să gestionezi bugetul pe perioada studenției

Credite pentru studenți

Începutul vieții de student reprezintă un pas important în viață unui adult. Este primul pas în viața unei persoane independente, cu noi responsabilități și priorități. Pentru mulți oameni, începerea studiilor presupune și mutarea într-un oraș nou, fie la un cămin studențesc sau într-un apartament, de regulă împărțit cu alți studenți. În afara aspectelor distractive, noua etapă a vieții este una plină de schimbări, care vine cu un cerc social nou, cu un mediu educațional diferit și cu mai multă independență. Odată cu independența vine și responsabilitatea de a gestiona finanțele personale, ceea ce pentru mulți tineri la început de drum poate fi o adevărată provocare.

În acest articol dorim să oferim studenților și tinerilor câteva sfaturi și trucuri pentru a începe viața de adult cu dreptul și pentru a gestiona mai bine și mai eficient finanțele personale.

Creează o listă cu toate sursele de venit:

Ai găsit un loc de muncă potrivit pentru studenți, cu jumătate de normă sau program flexibil? Excelent! Atunci nu uita să-l incluzi pe listă. Primești sprijin financiar și de la părinți? Beneficiezi de o bursă de studii? Perfect! Notează toate veniturile tale și calculează suma totală, astfel obții o primă imagine de ansamblu asupra bugetului tău lunar.

Repetă același procedeu și cu cheltuielile tale lunare uzuale:

Acestea de regulă includ:

  • Chirie și utilități.
  • Costuri asociate transportului: abonamentul transportului în comun, închiriere scooter, bicicletă sau taxi/Uber. Ai mașină? Atunci nu uita să incluzi asigurarea, rovinieta și costul combustibilului.
  • Alte facturi (abonament telefon, abonamente media, internet, etc)
  • Rate la bancă
  • Costul alimentelor (poți include și mesele luate în oraș)

După ce ai dedus toate cheltuielile din venitul lunar, poți vedea cât de bine te descurci cu gestionarea bugetului. Dacă la sfârșitul lunii mai ai bani în cont, îi poți depune într-un cont de economii, îi poți investi sau cheltui după bunul plac. Pe de altă parte, dacă deseori rămâi fără bani și te vezi nevoit să împrumuți bani sau să ceri de la părinți, s-ar putea să fie necesar să faci anumite schimbări.

Sfaturi pentru economisirea banilor

După ce ai întocmit și analizat listele și ai o privire de ansamblu asupra surselor de venit și a cheltuielilor este timpul pentru o auto reflexie. Următoarele întrebări te pot ajuta:

  • Sunt mulțumit de comportamentul meu de consumator?
  • Cheltuiesc mai mult decât îmi permit?
  • Pot economisi (mai mulți) bani în vreun fel?
  • Am nevoie de venituri suplimentare?

Dacă răspunsul la ultima întrebare este da, sfaturile de mai jos despre economisirea banilor în viața de zi cu zi te pot ajuta:

1. Înainte de a merge la supermarket mănâncă ceva și pregătește o listă cu alimentele de care ai nevoie. Este dovedit ștințific că oamenii au tendința să cumpere mai multe alimentele și mai puțin sănătoase atunci când fac cumpărături pe stomacul gol. Poate fi tentant să adaugi mai multe lucruri în coșul de cumpărături, însă o listă te poate ajuta să respecți bugetul. De asemenea, atunci când cumpărăm mai mult decât avem nevoie, multe produse expiră sau se strică. Atunci când cumpărăm doar ceea de ce avem nevoie evităm și risipă de alimente.

2. Multe companii, restaurante și bănci au pus la dispoziție oferte deosebit de accesibile pentru studenți, profită de asemenea oferte!

3. Articolele second hand sunt mai practice și mai ieftine! Fie că este vorba de mobilier, produse electrocasnice sau haine, magazinele second hand nu trebuie ratate! Articolele second hand sunt nu doar mai ieftine, ci ajută și la protejarea mediului.

4. Compară prețurile înainte de a cumpăra: profită de instrumentele disponibile (gratis) pe internet și compară prețurile înainte de a merge la cumpărături sau de a plasa o comandă online. Poți folosi astfel de instrumente atât pentru produse alimentare, cât și pentru achiziții mai mari.

5. Educație financiară: dacă ai prea multe cărți de citit pentru cursuri și nu ai destulă energie pentru a studia și cărți de educație financiară, nu uita că internetul este o sursă excelentă pentru a-ți îmbogăți cunoștințele, de la trucuri despre economisire până la ghiduri despre investiții. Găsești atât videoclipuri pe Youtube, cât și podcasturi și articole. Profită de toate aceste resurse gratuite și lasă-te inspirat!

Credite pentru studenți

Creditele nu sunt prima soluție care ne vine în minte atunci când avem probleme financiare, însă cu siguranță și creditele pentru studenți sunt o alternativă pentru finanțarea cheltuielilor. În Moldova aceste credite nu sunt nici pe departe la fel de des întâlnite sau de populare precum în alte țări, precum SUA, asta și datorită costurilor relativ reduse pe care le au studenții în Moldova. Însă treptat popularitatea creditelor pentru studii crește și în Moldova. Numeroase bănci au oferte atractive cu rate de dobândă scăzute și condiții rezonabile. Înainte de a contracta un credit, asigură-te că ai cu adevărat nevoie de el și că ai toate informațiile necesare pentru a lua o decizie informată.

Scris de:
Emil Kjær

Emil Kjær

Emil își folosește expertiza pentru a face diferența în sectorul financiar. A studiat la Universitatea din Danemarca de Sud și este director general la Intelligent Banker din 2013, unde a ajutat peste 500.000 de utilizatori din întreaga lume cu nevoile lor financiare.

Articole similare

Cum să gestionezi bugetul pe perioada studenției
Începutul vieții de student reprezintă un pas important în viață unui adult. Este primul pas în viaț...
Tags: Credit pentru studenți, Finanțe personale, Buget
Citește mai mult
Tipuri de instituții financiare
De-a lungul vieții este practic imposibil să nu ai de-a face cu instituțiile financiare, mai ales în...
Tags: Educație financiară, Instituții financiare
Citește mai mult
Ghid cumpărături online
Ghid pentru cumparaturi onlineAnul 2020 a fost cu siguranță un an memorabil, am întalnit multe provo...
Tags: online shopping, magazine online, web-shop, e-shop
Citește mai mult
info@moneezy.com
Intelligent Banker ApS - Brandts Passage 29, 2 - 5000 Odense C - VAT: DK32260055
Copyright © 2023 Moneezy - All Rights Reserved