CreditPrime
1.000 - 50.000 MDL Suma
1 - 24 luni Perioada
Cererea se completează în 15 minute
Bani în numerar sau pe card
Contract online 100%

Pentru un împrumut în valoare de 6.000 MDL. Perioada: 30 zile. Suma totală de plată este de 8.502 MDL. DAE Maximă: 507.35%.

9 inventii aparent neimportante, dar care le-au adus creatorilor averi colosale

Iinvenții care au adus bani mari!

Cu siguranță că fiecare dintre noi ne dorim să inventăm ceva, o invenție care să schimbe lume, dacă s-ar putea. Însă, în momentul în care ideea care tocmai ți-a venit prinde contur, descoperi că, de fapt, există. Ți se pare cumva ceva familiar?

Desigur, se întâmplă ca unele invenții ce par fără sorți de izbândă să spargă toate barierele și să schimbe complet viața oamenilor din întreaga lume. Iar, de cele mai multe ori, genul acesta de invenții, care nu sunt atât de importante precum computerul, automobilul sau trenul, ne ajută enorm în viața de zi cu zi. Mai mult decât atât, nici măcar nu ne gândim sau știm cine este persoana care le-a descoperit.

Chibriturile De Siguranță

Invenția aceasta te va duce cu gândul la filmele cu cowboy și la Vestul Sălbatic, dar istoria lor a început în munții din Suedia, în 1844.

Astăzi sunt cunoscute mult mai simplu, drept “chibrituri” – fiindcă partea “de siguranță” a dispărut din expresie (în ciuda faptului că aceste accesorii pentru aprinderea focului au devenit mult mai sigure de-a lungul anilor). Cine este suedezul care a inventat chibriturile? Este o întrebare capcană, iar acest lucru se datorează faptului că, “omul cu ideea”, Gustav Pasch, nu fost și cel care s-a ocupat de dezvoltarea și implementarea acesteia (evident, nici câștigurile sale nu au fost pe măsură).

Iar acest lucru se datorează faptului că frații Carl Frans și Johan Edvard Lundstrøm i-au furat invenția. Ceea ce înseamnă că Gustav Pasch nu a câștigat nici măcar un bănuț de pe urma ideii sale. În schimb, cei doi frați “și-au tras spuza pe turtă” și au câștigat jackpotul, fiindcă societatea lor, Swedish Match, înregistrează un profit anual de peste 1 miliard de dolari.

Așa că, Gustav a ratat grămada de bani. Ceea ce înseamnă că dacă nu te “lovește” vreo idee genială, întotdeauna ai la îndemână o soluție simplă, așa cum au avut cei doi frați – să furi, să furi, să furi.

Pixul Cu Bilă BIC

Este unul dintre pixurile pe care toată lumea le adoră. Și nu este o invenție pe care să ne-o mai putem asuma. La fel cum s-a întâmplat și în cazul inventatorului maghiar, Lazlo Biro, care a gândit la fel. Undeva prin anii ’40, stiloul cu cerneală era una dintre cele mai prestigioase instrumente de scris, atingându-și nivelul maxim de popularitate. Dar Biro s-a gândit că este nevoie de un accesoriu mult mai ieftin și mai accesibil oamenilor, așa apărând ideea pixului cu bilă.

Invenția lui a stârnit un val de entuziasm în întreaga Europa, așa că nici nu este mirare că pixul ieftin a lui Lazlo Biro l-a transformat într-unul dintre cei mai bogați europeni. După mai bine de o sută de ani, compania sa are încasări de 1 miliard de dolari în fiecare an. Iar încasările sale sunt în creștere, pentru că, de exemplu, în 2005, compania a vândut peste 100 de milioane de astfel de pixuri. Se pare că poți ajunge destul de departe doar cu niște plastic și cerneală!

Agrafele De Birou

Micile agrafe de birou au un potențial grozav: în ciuda dimensiunilor, acestea reușesc să țină adunate laolaltă mai multe hârtii. Astăzi, puține mai sunt birourile în care să nu găsești niște cutii cu agrafe. Nu trebuie uitat faptul că aceste accesorii existau cu mult înainte să se fi ridicat clădirile de birouri moderne pe care le vedem în jurul nostru; mai exact, agrafele au fost inventate undeva, în Anglia, în anul 1890.

Încă nu se știe exact care era scopul lor în acele vremuri, dar un lucru este sigur – se poate spune în mod cert că agrafele sunt speciale, din moment ce valoarea veniturilor generate an de an depășește suma de 75 de milioane de dolari!

Pungile Pentru Cuburile De Gheață

Nu există nicio petrecere fără cuburi de gheață – și se pare că aceasta este chiar una dintre cele mai importante reguli pentru a avea o petrecere pe cinste. Tăvițele pentru cuburile de gheață sunt destul de nepractice, asta în cazul în care nu cumva ai un frigider uriaș, care poate fi poziționat în unghiul corect și în care să nu ai altfel de tăvițe (gen, pentru pungile de legume, carne sau alte produse înghețate).

Soluția? Pungile pentru cuburile de gheață!

Chiar dacă ți s-ar părea că o astfel de invenție a apărut undeva pe țărmurile însorite ale Mediteranei, unde cuburile de gheață sunt la fel de importante precum crema de protecție solară, de fapt, invenția vine de undeva din nord. Danezul Erling Nielsen este, de fapt, omul care a avut ideea pungilor pentru cuburile de gheață, undeva prin 1976. Prima pungă a fost vândută în 1978 și, după numai 10 ani, succesul invenției sale era deja confirmat de cifrele înregistrate la capitolul profit. În 1989, compania Schur a cumpărat tote drepturile de autor pentru această invenție și, astăzi, numărul pungilor vândute este de aproximativ 4 milioane de bucăți.

Nu se știe în mod sigur care este profitul obținut de inventatorul danez din vânzarea acestor pungi pentru cuburile de gheață, dar, cu siguranță, vorbim despre o sumă cu câteva zero-uri!

Aspirina

O pilulă de mici dimensiuni, dar cu o putere de vindecare uriașă. Este unul dintre cele mai populare medicamente la nivel global, și, chiar dacă calendarul ne arată că suntem în anul 2019, această pastilă a fost produsă pentru prima dată în 1853. Se spune că în momentul descoperirii acidului acetilsalicilic, francezul Charles Gerhart (autorul descoperirii) nici măcar nu a realizat cât de colosală era invenția lui – iar asta este un lucru pe care chiar în putem crede!

Abia în anul 1989, una dintre marile companii farmaceutice, Bayer, a descoperit că această substanță chimică are puterea de a calma durerile; iar acest lucru s-a întâmplat la foarte mulți ani după ce Gerhard trecuse în neființă. Fără niciun dubiu, aceasta este genul de invenție cu care ai putea câștiga o grămadă de bani – plus că, în același timp ai scăpa de dureri pe gratis!

Bomboanele M&M’S

Bomboanele de ciocolată atât de mititele sunt unul dintre cele mai delicioase produse din lume, ceea ce înseamnă că inventatorii acestora au câștigat destul de mult de pe urmă lor. În plus, micuțele și coloratele bombonici M&M’s sunt și unele dintre cele mai bine vândute dulciuri, ceea ce a adus un uriaș succes companiei care le-a lansat, Mars Inc. Iar acest lucru spune destul de multe, mai ales că printre concurenții acestor bomboane se numără Mars, Snickers, Twix și Milky Way.

Inventatorul lor, americanul Forrest Mars nu mai este printre noi, dar, fiecare dintre cei trei copii ai săi au averi de 14 miliarde de dolari. Plus că aceștia dețin și compania, ce are un profit anual de 22 de miliarde de dolari. Așa că putem spune că nu vor ajunge niciodată la fundul sacului.

Tetra Pak

Nu știm cât de familiar ți se pare cuvântul Tetra Pak, dar, atunci când îți bei laptele dintr-o cutie de carton, poți să îi mulțumești conceptului Tetra Pak.

Inventatorul acestui produs este un suedez; în anul 1944, Erik Wallenberg a avut această idee minunată. Din păcate pentru el, nu era decât unul dintre muncitorii de la o mare companie, Åkerlund & Rausing, care mai târziu și-a schimbat denumirea în Tetra Laval.

Așa că, nu Erik Wallenberg a încasat miliardele obținute din comercializarea acestui produs inteligent de depozitare a laptelui. Ci membrii familiei Rausings sunt cei care au conturile pline de bani.

Notițe Autoadezive

Dacă ne citești articolul de pe PC-ul de la muncă, mai mult ca sigur că în jurul tău sunt câteva post-it-uri galbene. Aceste mici notițe galbene ce sunt lipite de computerul de la birou nu fac decât să îți inducă un sentiment de culpabilitate pentru că încă nu ai realizat lucrurile ce sunt scrise pe ele.

Ca idee, post-it-urile au fost inventate în 1974 și se pare că au prins viață ca urmare a unei încercări ratate ce viza o altă invenție. Arthur Fry și Spencer Silver își încercau puterile pentru a inventa super-glue-ul și, din greșeală, au ajuns să descopere această hârtiuță auto-adezivă. Silver a inventat lipiciul, iar Fry l-a împrăștiat pe o bucată de hârtie: și iată, așa a apărut post-it-ul!

Încă nu știm care este suma exactă ce a fost obținută din vânzarea notiței lipicioase și care se desprinde, dar compania are un profit anual de aproximativ 21 de miliarde. Și, în ciuda faptului că această societate este și deținătoarea Scotch Tape, reprezentanții companiei au anunțat că mare parte din veniturile lor provin din vânzarea acestei micuțe hârtii auto-adezive.

Cât de interesantă poate fi o astfel de invenție – ceva care pare complet lipsit de importanță, dar care se dovedește a fi un produs cu un impact major pentru tine și pentru întreaga lume!

Cuburile LEGO

Ți se pare sau nu, dar am lăsat ce este mai bun pentru final.

Următoarea invenție îi aparține unuia dintre cele mai cunoscute branduri din lume – și este perfect de înțeles de ce!

Aceste cuburi LEGO au schimbat modul de joc pentru totdeauna. Micuțele blocuri din plastic îți permit să construiești tot felul de structuri, atât de dimensiuni mici, cât și mari, precum monumente, statui gigant și multe altele. Brandul producător este al șaselea la nivel de popularitate în lume, fiind întrecut doar de mărci prestigioase, precum Coca Cola și Disney.

Familia daneză care este în spatele acestor jucării au câștigat până acum o avere de peste 7 miliarde de dolari. Cu toate că aceste cuburi au fost lansate în anii ’50, popularitatea lor este în creștere de la an la an. Puține mai sunt locuințele în care să intri și să nu calci pe micile cuburi sau să nu găsești jucării construite din ele.

Cam acestea au fost! 9 invenții aparent neimportante, dar care se regăsesc în viața noastră de zi cu zi. Mai mult decât atât, aceste invenții au reușit să aducă miliarde de dolari celor care le-au creat (sau companiilor ori celor care s-au “mișcat” mai repede).

Așa că, ți-ai găsit ceva inspirație pentru o viitoare astfel de invenție?

Scris de:
Emil Kjær

Emil Kjær

Emil își folosește expertiza pentru a face diferența în sectorul financiar. A studiat la Universitatea din Danemarca de Sud și este director general la Intelligent Banker din 2013, unde a ajutat peste 500.000 de utilizatori din întreaga lume cu nevoile lor financiare.

Articole similare

Care sunt țările cele mai bogate la nivel mondial?
În momentul în care vorbim despre cele mai bogate țări ale lumii, în primul și în primul rând este i...
Tags: cea mai bogată țară, economia mondială
Citește mai mult
Cum să gestionezi bugetul pe perioada studenției
Începutul vieții de student reprezintă un pas important în viață unui adult. Este primul pas în viaț...
Tags: Credit pentru studenți, Finanțe personale, Buget
Citește mai mult
Tipuri de instituții financiare
De-a lungul vieții este practic imposibil să nu ai de-a face cu instituțiile financiare, mai ales în...
Tags: Educație financiară, Instituții financiare
Citește mai mult
info@moneezy.com
Intelligent Banker ApS - Brandts Passage 29, 2 - 5000 Odense C - VAT: DK32260055
Copyright © 2023 Moneezy - All Rights Reserved