Găsește credite nebancare cu Moneezy!

Compare creditele și profită de cea mai bună ofertă!

Calculator credit pentru credite nebancare

Rata de dobândă:
0 %
Maxim:
Rată lunară
0 MDL
Dobândă totală
0 MDL
Total de plată
0 MDL

Tot ce trebuie să știi despre creditele nebancare

Creditele nebancare sunt de regulă oferite de organizații de creditare nebancară (OCN). Inițial creditele nebancare funcționau pe piață într-un mod neconcurențial cu instituțiile bancare. Oferea acele împrumuturi care nu se regăseau în oferta băncilor, însă treptat, ca urmare a popularității în rândul populației OCN-urile și-au extins oferta. Creșterea în popularitate a fost determinată de produsele calitative și accesibile unei proporții mai mari ai populației. În momentul de față OCN oferă:

 • Împrumuturi rapide/online/fără adeverință de venit/cash;
 • Împrumuturi de nevoi personale/de consum/micro-creditare;
 • Credite de leasing/refinanțare/cu sau fără prezentarea de garanții.
 • Alte variații de împrumuturi legal acceptate de BNM.

La nivel de opțiuni de împrumut OCN sunt egale cu băncile, inclusiv la factori de verificare și la raportare la Biroul de Credit.

AVANTAJE- credite nebancare

Organizațiile de creditare nebancară sunt entități care nu sunt bănci sau instituții bancare, însă impactul acestora la nivel de creditare în rândul populației este unul major. Împrumuturile OCN se remarcă printr-o serie de aspecte pozitive, precum:

 • Condiții de împrumut mai flexibile decât la bancă – acest lucru se datorează numărului redus de cheltuieli în comparație cu cel al băncilor. Au fost eliminate o serie de comisioane și de criterii de evaluare ceea ce face aceste credite cu atât mai accesibile.
 • Sunt disponibile mai multor tipuri de venit – băncile sunt destul de conservatoare în privința veniturilor acceptate de la un debitor. Acesta trebuie să prezinte garanții solide pentru a se încadra în limitele de eligibilitate a instituției bancare (vechime la muncă, un salariu mediu pe economie, încasarea venitului într-un cont al respectivei societăți bancare, să lucreze într-o firmă de încredere pe piața muncii, etc.).
 • Scorul de credit nu este atât de important – OCN-urile nu pun atât de mult accent pe istoricul de credit, așadar acordă credite nebancare și celor care nu se încadrează în profilul clasic de debitor. Băncile în schimb, nu acordă astfel de credite persoanelor care nu au un istoric de creditare pozitiv și/sau care figurează la Biroul de Credit.
 • Nu sunt solicitate dosare de credit – toate documentele necesare pot fi reduse de la unul până la maxim trei acte, ceea ce înseamnă că OCN nu impun atât de multe proceduri de urmat cum e în cazul instituțiilor bancare.
 • Ofertele sunt personalizate pentru clienții fideli – debitorii care se dovedesc a fi loiali și buni platnici sunt răsplătiți prin diverse noi credite online nebancare cu condiții de creditare personalizate conform venitul și nevoilor debitorului.
 • Metodologia de aplicare este bine implementată și simplificată – este atât de simplă, încât o poate completa oricine fără prea multe bătăi de cap. Creditele online nebancare sunt accesate atât de persoanele tinere (de peste 18 ani), cât și de cele vârstnice (de până la 75 ani).
 • Nu trebuie prezentate garanții – împrumutul nebancar este o formă împrumut care nu necesită garantarea creditului.
 • Oferta de credite nebancare este mereu variată – ceea ce înseamnă că poți compara și opta pentru acel credit care ți se potrivește cel mai bine.

Desigur, acestea sunt doar câteva dintre argumentele în favoarea creditării nebancare, numărul lor este mult mai ridicat.

DEZAVANTAJE - credite nebancare

Împrumuturile OCN nu sunt atât de perfecte pe cât par, iar acest lucru se datorează nivelului ridicat de risc asumat de către creditor în raport cu debitorul. Toate facilitățile prezentate mai sus poziționează creditorul la un nivel de gestionare a împrumutului destul de dificil. Iată care sunt câteva dintre argumentele contra creditelor nebancare:

 • Rata dobânzii este mare – acest fapt se datorează tocmai lipsei unor garanții, ceea ce încarcă mult valoarea totală a împrumutului. Pot fi incluse și comisioane de administrare, de analiză sau de acordare a creditului (în special în cazul creditelor pe termen mediu și lung). Nu doar rata dobânzii este ridicată, ci și DAE (care ajunge la valori foarte mari în comparație cu alte variante de credit).
 • Unele credite nebancare sunt acordate pe perioade scurte de timp– ceea ce înseamnă că valoarea ratei lunare poate fi considerabilă, sau este posibil să fie necesară rambursarea integrală a creditului dintr-o rată.
 • Sunt comisioane mari la prelungire – orice extindere de credit este condiționată de achitarea unor astfel de taxe (care reprezintă un procent din suma totală de plată sau doar achitarea dobânzii datorate până în acel moment).

Cu toate acestea, nu este nicio rușine să aplici pentru un împrumut nebancar. Nu toți oamenii au posibilitatea de a economisi bani și de a se folosi de acei bani în momentele grele ale vieții. Este bine ca persoanele interesate de solicitarea unui credit OCN să fie conștiente de opțiunile pe care le au.

Aceste credite online nebancare sunt ușor de înțeles și obținut, iar compararea și evaluarea ofertelor nu implică nicio obligativitate.Cel mai important lucru este sa găsești creditul potrivit resurselor și nevoilor tale.

Pentru cine sunt potrivite creditele nebancare?

Pentru cei foarte ocupați, deoarece pot fi accesate online:

 • In Republica Moldova sunt disponibile mai multe organizații de creditare nebancară care își desfășoară activitatea exclusiv online, astfel pentru obținerea unui credit OCN nu este nevoie să vă deplasați la bancă, le puteți accesa din confortul casei dvs., la orice oră a zilei.
 • Un avantaj reprezintă și faptul că ratele lunare sau plata integrală a creditului pot fi efectuate online dacă doriți, având la dispoziție mai multe modalități de plată.

Pentru restanțieri sau cei înscriși la Biroul de Credit

 • OCN oferă credite nebancare pentru restanțieri, condițiile pe care debitorul trebuie să le îndeplinească sunt mai flexibile, nu se pune accentul așa de mult pe scorul de credit sau istoricul debitorului, însă este foarte important ca debitorul să fie cinstit și responsabil, atât când vine vorba de obținerea creditului și atunci când e rândul returnării creditului.
 • Aveți posibilitatea de a prelungi creditul/rescadențarea. Procedura este simplă și rapidă. Dacă ați avut parte de cheltuieli neprevăzute și nu puteți achita la timp rata luna aceasta, aplicați pentru prelungirea creditului, dând dovadă astfel de seriozitate și încredere.
 • Este important de menționat și faptul că nu se aplică costuri sau taxe suplimentare/speciale la creditele nebancare pentru restanțieri.

Pentru cei care au nevoie de bani urgent

 • Sunt multe evenimente pentru care ne putem pregăti din timp, cum ar fi renovarea bucătăriei sau o aniversare, însă uneori viața ne ia prin surprindere și în acele momente este bine de știut că dispunem de diferite metode de a accesa bani rapid, cum ar fi prin credite nebancare urgente online.
 • La OCN, creditele nebancare urgente sunt la ordinea zilei, motivul pentru care procesul de aplicare și obținere a împrumutului este simplificat și rapid.

Credite nebancare pe termen lung VS credite nebancare pe termen scurt

Durata de creditare, precum și suma de bani împrumutată influențează foarte mult dobânda anuală efectivă (DAE).

 • Daca optezi pentru un credit pe termen lung poți obține o suma de bani mai mare și/sau rate lunare mai mici, însă la credite nebancare pe termen lung dobânda poate să fie mai mare. Este important să compari ofertele mai multor creditori, folosind aceleași specificații (suma, perioadă) și să alegi oferta cea mai potrivită nevoilor tale actuale. Nu opta pentru credite nebancare pe termen lung daca ai posibilitatea să returnezi banii mai repede. Din rândul creditorilor noștri autorizați cel mai lung credit este pentru o perioadă de 24 de luni.
 • La creditele nebancare pe termen scurt caracteristica cea mai proeminentă este urgența – acest tip de credit presupune restituirea creditului într-o perioadă de 15 – 45 de zile, iar suma de bani disponibilă debitorului este de regula mai mică.
 • Un avantaj a creditelor pe termen scurt este faptul că multe OCN-uri oferă dobândă 0% la creditele pe termen scurt (oferta valabil în special pentru clienții noi), însă este important să evaluezi cu atenție ofertele și să te asiguri că o să posibilitatea de a achita creditul în intervalul indicat.

Credite populare

CreditPrime

Întrebări Frecvente

Ce este un credit nebancar?
Creditul nebancar este unul dintre tipurile de credit oferite de organizațiile de creditare nebancară (OCN). Iată o listă de credite nebancare populare.
Câți bani pot să obțin printr-un credit nebancar online?
Creditorii noștri verificați oferă credite online nebancare cu valori între 1000 și 50 000 de MDL.
Cum se aplică pentru credite nebancare pe termen lung?
Introduce suma de bani dorită, perioada de rambursare și compară ofertele disponibile iar când ai găsit oferta potrivită ție apasă pe "Aplică aici" și o să fi redirecționat la pagina creditorului care oferă credite nebancare pe termen lung.
În cât timp pot fi încasați banii?
Procedeul este foarte rapid, în special la creditele pe termen scurt, după ce solicitarea a fost aprobată este posibil ca banii să fie transferați în câteva ore.

Articole similare

NFT – cea mai recentă tendință de investiții
Investirea este o modalitate excelentă de a crește economiile noastre, de a maximiza valoarea banilo...
Tags: NFT, Investiții, Criptomonede
Citește mai mult
9 inventii aparent neimportante, dar care le-au adus creatorilor averi colosale
Cu siguranță că fiecare dintre noi ne dorim să inventăm ceva, o invenție care să schimbe lume, ...
Tags: invenții, bani, economie
Citește mai mult
Cum să îți îmbunătățești scorul de credit
Eligibilitatea pentru a obține un credit este o caracteristică ce influențează de regulă răspunsul p...
Tags: FICO, Scor de credit, Tips&tricks
Citește mai mult
info@moneezy.com
Intelligent Banker ApS - Brandts Passage 29, 2 - 5000 Odense C - VAT: DK32260055
Copyright © 2023 Moneezy - All Rights Reserved