Găsește credite nebancare cu Moneezy!

Identificarea de credite nebancare este simplă cu Moneezy. Te ajutăm să compare opțiunile, astfel încât să poți găsi cea mai bună ofertă!

Compară credite nebancare aici
Moneezy
Alege suma
Alege perioada
Aș dori să împrumut orice sumă pentru o perioadă de X luni
Noi am gasit X împrumuturi pentru tine
Șterge filtrul

Noi am gasit X împrumuturi pentru tine

Suma

Perioadă

Categorie

Vârsta Minimă

Suma

Perioadă

Categorie

Vârsta Minimă

Suma

Perioadă

Categorie

Vârsta Minimă

Tipuri de societăți de creditare în Moldova

Credite nebancare Article
Cuprins

  În calitate de debitor poate ți se pare că toți creditorii sunt asemănători. Teoretic toți acordă un împrumut contra unei dobânzi. În realitate însă, fiecare instituție care oferă credite este poziționată în raport față de Banca Națională Română (BNR). Astfel, pe piața românească distingem:

  • Instituții de credit de tip bancar;
  • Instituții de credit de tip nebancar;
  • Instituții cu scop financiar, dar care nu sunt monitorizate de către BNR.

  Cele din ultima categorie reprezintă o gamă variată de operațiuni de natură financiară, printre ele regăsindu-se fonduri de pensii, instituții de asigurare, societăți de consultanță financiară, case de ajutor și plasament de tip colectiv, etc. Acestea sunt monitorizate de structuri din cadrul ANAF, raportarea făcându-se către instituțiile din cadrul Ministerului de Finanțe.

  Cum definim companiile care acordă credite nebancare?

  Raportat la BNR și celelalte tipuri de instituții cu scopuri financiare, instituțiile financiare nebancare (IFN) sunt genul de structuri care beneficiază de reglementare legală (Lg. 93/2009) și de monitorizarea BNR, dar care nu sunt niciuna dintre instituțiile menționate anterior. Banca Națională a României le-a înmatriculat în Registre Speciale, Generale și de Evidență; până în acest moment numărul societăților de tip IFN este de aproximativ 6000.

  Inițial, acestea ofereau doar credite nebancare cu valori determinate, într-un regim de tip neconcurențial cu instituțiile nebancare. Practic, ofereau acele împrumuturi care nu se regăseau în oferta băncilor. Ulterior, ca urmare a popularității în rândul populației prin punerea la dispoziție a unor produse de calitate, accesibile, simple si rapide, acestea și-au extins ofertele. În momentul de față, creditele nebancare acoperă:

  • Împrumuturi rapide/online/fără adeverință de venit;
  • Credite de natură imobiliară/ipotecară/auto;
  • Împrumuturi de nevoi personale/de consum/micro-creditare;
  • Credite de leasing/refinanțare/cu sau fără prezentarea de garanții.
  • Alte variații de împrumuturi legal acceptate de BNR.

  Acest lucru înseamnă că societățile nebancare sunt egale la nivel de opțiuni de împrumut cu băncile. Desigur, între acestea se mențin anumite diferențe, chiar dacă sunt egale la nivel de factori de verificare și de raportare împrumuturi neperformante prin Biroul de Credit.

  Un fapt interesant - statisticile indică faptul că numai 10% dintre aceste împrumuturi figurează în dreptul companiilor nebancare. Aspect care evidențiază faptul că nivelul de colectare al creanțelor este foarte bun în sectorul nebancar, spre deosebire de cel bancar, după cum reiese din datele statistice ale BNR.

  AVANTAJE- credite nebancare

  Instituțiile financiare nebancare sunt entități care nu sunt bănci sau uniuni bancare, însă impactul acestora la nivel de creditare în rândul populației este unul major. Peste 75% dintre români s-au declarat interesați de obținerea unui credit nebancar ca urmare a condițiilor simple de accesat. Împrumuturile IFN se remarcă printr-o serie de aspecte pozitive, precum:

  • Condiții de împrumut mai flexibile decât la bancă – acest lucru se datorează numărului redus de cheltuieli in comparație cu cel al băncilor. Au fost eliminate o serie de comisioane și de criterii de evaluare ceea ce face valoarea unui credit nebancar mult mai accesibil unei game extinse de tipuri de venit.
  • Sunt disponibile mai multor tipuri de venit – băncile sunt destul de conservatoare în privința veniturilor acceptate de la un debitor. Acesta trebuie să prezinte garanții solide pentru a se încadra în limitele de eligibilitate a instituției bancare (vechime la muncă, un salariu mediu pe economie, încasarea venitului într-un cont al respectivei societăți bancare, să lucreze într-o firmă de încredere pe piața muncii, etc.).
  • Credit scoring-ul nu este atât de important – IFN nu pun atât de mult accent pe istoricul de credit, așadar acordă credite nebancare și celor care nu se încadrează în profilul clasic de debitor. Băncile în schimb, nu acordă astfel de credite persoanelor care nu au un istoric de creditare pozitiv și/sau care figurează la Biroul de Credit.
  • Nu sunt solicitate dosare de credit – toate documentele necesare pot fi reduse la unul sau maxim trei acte, ceea ce înseamnă că IFN nu impun atât de multe proceduri de urmat cum e în cazul instituțiilor bancare.
  • Ofertele sunt personalizate pentru clienții constanți – debitorii care se dovedesc a fi loiali și buni platnici sunt răsplătiți prin diverse noi credite online nebancarecu condiții de creditare personalizate conform venitul și nevoilor debitorului.
  • Metodologia de aplicare este bine implementată și simplificată – este atât de simplă, încât o poate completa oricine fără prea multe bătăi de cap. Creditele online nebancare sunt accesate atât de persoanele tinere (de peste 18 ani), cât și de cele vârstnice (de până la 75 ani).
  • Nu trebuie prezentate garanții – împrumutul nebancar este o formă împrumut care nu implică garantarea creditului.
  • Oferta de credite nebancare este mereu variată – ceea ce înseamnă că poți compara și opta pentru acel credit care ți se potrivește cel mai bine.

  Desigur acestea sunt doar câteva dintre argumentele în favoarea creditării nebancare, numărul lor este mult mai ridicat.

  DEZAVANTAJE - credite nebancare

  Împrumuturile IFN nu sunt atât de perfecte pe cât par, iar acest lucru se datorează nivelului ridicat de risc asumat de către creditor în raport cu debitorul. Toate facilitățile prezentate mai sus poziționează creditorul la un nivel de gestionare a împrumutului destul de dificil. Iată care sunt câteva dintre argumentele contra creditelor nebancare:

  • Rata dobânzii este mare – acest fapt se datorează tocmai lipsei unor garanții, ceea ce încarcă mult valoarea totală a împrumutului. Apar și comisioane de administrare, de analiză sau de acordare (în special în cazul creditelor pe termen mediu și lung). Nu doar rata dobânzii este ridicată, ci și DAE (care ajunge la valori foarte mari în comparație cu alte variante de credit).
  • Unele credite nebancare sunt acordate pe perioade scurte de timp – ceea ce crește rata dobânzii.
  • Sunt comisioane mari la prelungire – orice extindere de credit este condiționată de achitarea unor astfel de taxe (care reprezintă un procent din suma totală de plată sau doar achitarea dobânzii datorate până în acel moment).

  Cu toate acestea, nu este nicio rușine să aplici pentru un împrumut nebancar. Nu toți oamenii au posibilitatea de a economisi bani și de a dispune de acei bani în momentele grele ale vieții. Este bine ca persoanele interesate de solicitarea unui credit IFN să fie conștiente de opțiunile pe care le au.

  Aceste credite online nebancare sunt ușor de înțeles și obținut, iar compararea și evaluarea ofertelor nu implică nicio obligativitate.Cel mai important lucru este sa găsești creditul potrivit resurselor și nevoilor tale.

  Pentru cine sunt potrivite creditele nebancare?

  Pentru cei foarte ocupati, deoarece IFN oferă credite online nebancare:

  • In Romania sunt disponibile mai multe societăți IFN care iși desfășoară activitatea exclusiv online, astfel pentru obținerea unui credit IFN nu este nevoie să vă deplasați la bancă, le puteți accesa din confortul casei dvs, înainte sau după serviciu, practic la orice oră a zilei.
  • Un avantaj reprezintă și faptul că ratele lunare sau plata integrală a creditului pot sa fie efectuate online dacă doriți, având la dispoziție mai multe forme de plată.

  Pentru restanțieri sau cei inscriși in Biroul de Credit

  • IFN oferă credite nebancare pentru restanțieri, condițiile pe care debitorul trebuie să le îndeplinească sunt mai flexibile, nu se pune accentul așa de mult pe scorul de credit sau istoricul debitorului, însă este foarte important ca debitorul să fie responsabil și când vine vorba de obținerea creditului și când e rândul returnării creditului.
  • Aveți posibilitatea de a prelungi creditul/rescadențarea. Procedura este simplă și rapidă. Dacă ați avut parte de cheltuieli neprevăzute și nu puteți achita la timp rata luna aceasta, aplicați pentru prelungirea creditului, dând dovadă astfel de seriozitate și încredere.
  • Este important de menționat și faptul că nu se aplică costuri sau taxe suplimentare la credite nebancare pentru restanțieri.

  Pentru cei care au nevoie de bani urgent

  • Sunt multe evenimente pentru care ne putem pregăti din timp, cum ar fi renovarea bucătăriei sau o aniversare, însă uneori viața ne ia prin surprindere și în acele momente este bine de știut că dispunem de diferite metode de a accesa bani rapid, cum ar fi prin credite nebancare urgente online.
  • La societățile IFN, credite nebancare urgente sunt la ordinea zilei, motivul pentru care procesul de aplicare și obținere a împrumutului este simplificat și rapid.

  Credite nebancare pe termen lung VS credite nebancare pe termen scurt

  Durata de creditare, precum și suma de bani împrumutată influențează foarte mult dobânda anuală efectiva (DAE).

  • Daca optezi pentru un credit pe termen lung poți obține o suma de bani mai mare și/sau rate lunare mai mici, însă la credite nebancare pe termen lung dobânda poate să fie mai mare. Este important să compari ofertele mai multor creditori, folosind aceleași specificații (suma, perioadă) și să alegi oferta cea mai profitabilă nevoilor tale actuale. Nu opta pentru credite nebancare pe termen lung daca ai posibilitatea sa returnezi banii mai repede. Din rândul creditorilor noștri autorizați cel mai lung credit este pentru o perioadă de 24 de luni.
  • La credite nebancare pe termen scurt caracteristica cea mai proeminenta este urgența – acest tip de credit presupune restituirea creditului într-o perioadă de 15 – 45 de zile, iar suma de bani disponibilă debitorului este de regula mai mică.
  • Un avantaj a creditelor pe termen scurt este faptul că multe societăți IFN oferă dobândă 0% la credite pe termen scurt, însă este important să evaluezi cu atenție ofertele și să te asiguri că o să posibilitatea de a achita creditul în intervalul indicat.

  Credite populare

  Întrebări Frecvente

  🆕 Ce este un credit nebancar?
  Creditul nebancar este unul dintre tipurile de credit oferite de instituțiile financiare nebancare (IFN). Iată o listă de credite nebancare populare.
  💰 Câți bani pot să obțin printr-un credit nebancar online?
  Creditorii noștri verificați oferă credite online nebancare cu valori între 1000 și 50 000 de MDL.
  🙋 Cum se aplică pentru credite nebancare pe termen lung?
  Introduce suma de bani dorită, perioada de rambursare, compară ofertele disponibile iar când ai găsit oferta potrivită ție apasă pe "Aplică aici" și o să fi redirecționat la pagina creditorului care oferă credite nebancare pe termen lung.
  ⚡ În cât timp pot fi încasați banii?
  Procedeul este foarte rapid, în special la creditele pe termen scurt, după ce aplicația dvs a fost acceptată este posibil ca banii să ajungă la dvs în câteva ore.

  Credit online – alege-l pe cel mai favorabil dintr-o vastitate de oferte!

  Credite nebancare Related Article
  Știai că...

   

  În 2018, creditarea nebancară din Republica Moldova s-a extins cu 45% comparativ cu perioada precedentă? Au fost acordate împrumuturi în valoare totală de 6, 7 miliarde MDL, iar numărul societăților ifn din Moldova a ajuns la 199 de unități. Sursa: Moldavian National Bank