Găsește credite nebancare cu Moneezy!

Identificarea de credite nebancare este simplă cu Moneezy. Te ajutăm să compare opțiunile, astfel încât să poți găsi cea mai bună ofertă!

hero image
Alege suma
Alegeți perioadă
Aș dori să împrumut orice sumă pentru o perioadă de X luni
Noi am gasit 3 împrumuturi pentru tine
Șterge filtrul

Noi am gasit 3 împrumuturi pentru tine

Suma

1.000 - 7.000 L

Perioadă

10 - 30 zile

Categorie

Credit iute

Vârsta Minimă

18 ani

Pentru un împrumut în valoare de 2.000 L. Perioadă: 30 zile. Suma totală de plată este de 2.600 L. DAE Maximă: 365%.

Suma

500 - 7.000 L

Perioadă

7 - 30 zile

Categorie

Credit iute

Vârsta Minimă

20 ani

Pentru un împrumut în valoare de 2.000 L. Perioadă: 30 zile. Suma totală de plată este de 2.600 L. DAE Maximă: 2334%.

Suma

1.000 - 50.000 L

Perioadă

5 - 30 zile

Categorie

Credit iute

Vârsta Minimă

18 ani

Pentru un împrumut în valoare de 6.000 L. Perioadă: 30 zile. Suma totală de plată este de 8.502 L. DAE Maximă: 507.35%.

Tipuri de societăți de creditare în Moldova

Our articles image
Concluzie

 • Cunoaște argumentele pro și contra creditelor nebancare spre a împrumuta corect!
 • Împrumuturile nebancare pot fi comparate până când găsești soluția ideală.
 • Analizează de fiecare dată creditul pe care îl contractezi ca să fie unul optim!

În calitate de debitor, poate că ți se pare că toți creditorii sunt asemănători. Până la urmă, cu toții acordă împrumuturi contra unei dobânzi. În practică, fiecare instituție care oferă credite este poziționată într-un anumit mod de raportare față de Banca Națională a Moldovei. Astfel, pe piața românească există:

 1. Instituții de credit de tip bancar;
 2. Instituții de împrumut de tip nebancar;
 3. Instituții care au un scop financiar, dar care nu sunt monitorizare de BNM.

Cele din ultima categorie au o plajă mai largă de operațiuni de natură financiară, printre ele regăsindu-se fonduri de pensii, instituții de asigurare, societăți de consultanță în scopuri financiare, case de ajutor și plasament de tip colectiv, etc. Aceste sunt monitorizare de structuri din cadrul Comisiei Naționale a Pieței Financiare, raportarea făcându-se către organele Ministerului de Finanțe.

Cine sunt companiile ce acordă credite nebancare?

Raportat la BNM și celelalte tipuri de instituții cu scopuri financiare, companiile nebancare sunt genul de structuri care beneficiază de reglementare legală (Lg. 1/16.03.2018 și Lg. 202/2013) și de monitorizarea BNM, dar care nu sunt niciuna dintre instituțiile menționate anterior. Banca Națională a Moldovei le-a înmatriculat în niște Registre de De Evidență; până în acest moment, numărul acestor societăți de tip IFN este de circa 199 (date raportate în 2018).

La început, acestea ofereau doar credite cu valori determinate, într-un regim de tip neconcurențial cu instituțiile nebancare. Practic, ofereau acele împrumuturi care nu se regăseau în oferta băncilor. Ulterior, ca urmare a atractivității prezentate către populație prin punerea la dispoziție a unor produse de calitate la nivel de aprobare, accesibilitate și acceptare, acestea și-au extins oferta. În momentul actual, creditele nebancare acoperă:

 • Împrumuturi rapide/online/fără adeverință de venit;
 • Credite de natură imobiliară/ipotecară/auto;
 • Împrumuturi de nevoi personale/de consum/micro-creditare;
 • Credite de leasing/refinanțare/cu sau fără prezentarea de garanții.
 • Alte variații de împrumuturi legal acceptate de BNM.

Acest lucru înseamnă că societățile nebancare sunt egale la nivel de opțiuni de împrumut cu băncile. Desigur, între acestea se mențin anumite diferențe, chiar dacă sunt reunite la nivel de factori de verificare și raportare împrumuturi neperformante prin Biroul de Credit.

Datele statistice indică un ascendent de peste 29% în 2018 la nivel de solicitări de împrumuturi nebancare în Moldova. Aspect care evidențiază faptul că nivelul de colectare al creanțelor este foarte bun în sectorul nebancar, spre deosebire de cel bancar, așa cum menționează datele statistice ale BNM.

PRO credite nebancare

Chiar dacă societățile de tip nebancar sunt entități care nu sunt bănci sau uniuni bancare, impactul acestora la nivel de creditare (în rândul populației) este unul major. Peste 75% dintre moldoveni s-au declarat interesați de obținerea unui astfel de împrumut ca urmare a condițiilor lesnicioase de accesare. De altfel, împrumuturile ifn se remarcă printr-o serie de aspecte pozitive, precum:

 • Condiții de împrumut care sunt mai flexibile decât la bancă – acest lucru se datorează nivelului de cheltuieli mult mai redus decât în cazul băncilor. Au fost eliminate o serie de comisioane și de criterii de evaluare ceea ce face valoarea unui credit nebancar mult mai accesibilă unei game extinse de tipuri de venit.
 • Sunt deschise mai multor tipuri de venituri – băncile sunt destul de conservatoare în privința veniturilor acceptate de la un debitor. Acesta trebuie să prezinte garanții solide pentru a se încadra în limitele de eligibilitate ale instituției nebancare (vechime în muncă, un salariu mediu, încasarea venitului într-un cont al respectivei societăți bancare, să lucreze într-o firmă care prezintă încredere pe piața muncii, etc.).
 • Credit scoring-ul nu este atât de important – instituțiile nebancare nu pun accentul atât de mult pe istoricul de credit, astfel că pot acorda împrumuturi și celor care nu se încadrează în profilul clasic de debitor.
 • Nu sunt solicitate dosare de credit – toate documentele solicitate pot fi reduse la unul sau maxim trei acte, ceea ce înseamnă că societatea nebancară nu impune atât de multe proceduri de urmat ca în cazul instituțiilor bancare.
 • Ofertele sunt personalizate pentru clienții constanți – debitorii care se dovedesc a fi loiali și buni platnici sunt răsplătiți prin diverse noi împrumuturi care au condiții de creditare personalizate pe venitul și nevoile debitorului.
 • Metodologia de aplicare este bine implementată și simplificată – este atât de ușoară, încât o poate îndeplini orice persoană. De aceea, împrumuturile nebancare sunt accesate atât de persoanele tinere (de peste 18 ani), cât și de cele vârstnice (de până în 65 ani).
 • Nu trebuie prezentate garanții – împrumutul nebancar este o formă de dat bani care nu implică garantarea creditului.
 • Oferta este mereu variată – ceea ce înseamnă că poți compara și opta pentru acel credit care ți se potrivește cel mai bine.

Desigur, acestea sunt doar câteva dintre argumentele în favoarea creditării nebancare (numărul lor este mult mai ridicat).

CONTRA credite nebancare

Împrumuturile ifn nu sunt atât de perfecte pe cât par, iar acest lucru se datorează nivelului de risc asumat de către creditor în raport cu debitorul. Toate facilitățile prezentate mai sus poziționează creditorul la un nivel de gestionare a împrumutului destul de dificil. Iată care sunt câteva dintre argumentele contra creditelor nebancare:

 • Au o valoare a dobânzii mare – acest impediment se datorează tocmai lipsei unor garanții, ceea ce încarcă foarte mult valoarea totală a împrumutului. Apar și comisioane de administrare, de analiză sau de acordare (în special în cazul creditelor pe termen mediu și lung). Nu doar rata dobânzii este ridicată, ci și DAE (care ajunge la valori foarte mari în comparație cu alte variante de credit).
 • Unele sunt acordate pe perioade scurte de timp – ceea ce crește valoarea dobânzii.
 • Trebuie să plătești comisioane mari la prelungire – orice extinde de credit este condiționată de achitarea unor astfel de taxe (care reprezintă procent din suma totală de plată sau doar achitarea dobânzii datorate până în acel moment).

Cu toate acestea, nu este nicio rușine să aplici pentru un împrumut nebancar. Nu toți oamenii dispun de posibilitatea de a economisi spre a dispune de bani în momentele grele ale vieții. Este bine ca persoanele interesate de solicitarea unui credit ifn să fie conștiente de opțiunile pe care le au.

Mai ales că aceste credite sunt ușor de înțeles și contractat, dar mai cu seama cu cât nu implică nicio obligativitate la nivel de evaluare și comparare oferte. Pur și simplu selectezi până găsești cea mai potrivită soluție financiară pentru tine!


Credit online – alege-l pe cel mai favorabil dintr-o vastitate de oferte!

Our articles image
Știai că...

 

În 2018, creditarea nebancară din Republica Moldova s-a extins cu 45% comparativ cu perioada precedentă? Au fost acordate împrumuturi în valoare totală de 6, 7 miliarde MDL, iar numărul societăților ifn din Moldova a ajuns la 199 de unități. Sursa: Moldavian National Bank