Moneezy – cea mai rapidă metodă să compari credite online!

Dacă vrei să găsești cel mai bun credit, atunci trebuie să înveți să aplici cel mai important pont – compararea împrumuturilor! Împreună cu noi vei ajunge un campion în comparare credite!

Calculator credit pentru credit online

Rata de dobândă:
0 %
Maxim:
Rată lunară
0 MDL
Dobândă totală
0 MDL
Total de plată
0 MDL

Credit online – soluția cea mai potrivită pentru nevoi urgente

Având la dispoziție peste 160 de Organizații de Creditare Nebancară (OCN), precum și asociații de economii și împrumut, alegerea și contractarea unui împrumut poate părea complicată. Există multe oferte, care au atât caracteristici comune cât și unele caracteristici individuale. Compară ofertele pentru că numai în acest fel vei obține un credit online favorabil!

Ce este un credit rapid online?

Un credit online este un tip de credit rapid, care poate fi obținut prin intermediul internetului, de pe dispozitive mobile. OCN-urile care își desfășoară activitatea exclusiv online permit încărcarea documentelor necesare online și achitarea ratelor (prin internet banking sau din contul de utilizator), unele chiar și semnarea contractului, prin semnătură electronică. Un credit online are cu siguranță multe avantaje – rapiditatea și simplitatea procesului de aplicare fiind doar câteva dintre ele.

Un credit online este o soluție bună atunci când ai nevoie de bani urgent, deoarece întregul proces de aplicare durează doar câteva minute, solicitarea este de regulă evaluată în aceeași zi, iar dacă creditul este aprobat, banii sunt transferați instant sau în maxim câteva ore după aprobare.

Regula celor 3 - cum să compari creditele

Un credit vine întotdeauna însoțit de avantaje și dezavantaje. Creditorii sunt interesați să obțină beneficii de pe urma banilor dați cu împrumut. Cu toate acestea, există și instituții care au creat produse financiare avantajoase, în special pentru anumite categorii de clienți.

Compararea creditelor te ajută să găsești acele oferte care sunt cu adevărat favorabile. Pentru a reuși, este important să analizezi și să compari ofertele de credit în următoarele 3 elemente:

 • Valoarea DAE;
 • Rata lunară;
 • Costul total al creditului.

Creditele se diferențiază prin acești trei factori, pentru că fiecare aplicant se încadrează într-o anumită grupă de risc (din perspectiva creditorului). Istoricul de credit contribuie la poziționarea solicitantului. Acest lucru se datorează nivelului salarial, a numărului de solicitări de împrumut, a nivelului de rambursare, precum și a scorului de credit obținut de la Biroul de Credit (scor FICO).

Dobânda anuală efectivă (DAE) cuprinde toate costurile asociate unui credit; diferențele la nivel de ofertă se datorează comisioanelor de analiză dosar, de acordare și administrare a creditului, precum și a dobânzii lunare. În prezent există mai multe OCN-uri care nu percep nici-un fel de taxă sau comision, reducând astfel valoarea DAE a acestor credite.

Rata lunară a unui credit online este decisă pe baza sumei împrumutate și a termenului de rambursare. În momentul în care împrumuți o sumă mică, dar pe un termen îndelungat, rata dobânzii va fi una ridicată; valabil și pentru situația în care este împrumutată o sumă mare pe termen îndelungat (sunt aplicate și alte costuri). Ideal este să împrumuți sume pe termen mediu și să încerci să rambursezi cât mai rapid, eventual să aplici pentru o refinanțare a creditului. Este de preferat un credit cu dobândă fixă, decât una variabilă, care este influențată de mai mulți factori externi.

Costul total al unui credit inlcude toate costurile care pot apărea în cadrul unui împrumut. Nu este vorba doar de acele costuri care sunt prevăzute în DAE, ci și de dobânda penalizatoare și comisioanele de prelungire a creditului. Dobânda penalizatoare în cazul unui credit online se aplică per zi de întarziere plată și poate ajunge și la 3%. Prin aplicarea unui dobânzi penalizatoare, valoarea totală a creditului crește drastic.

Ce este educația financiară și de ce este importantă?

Educația financiară este un subiect tot mai discutat în Moldova și este o investiție pe termen lung în viitorul și bunăstarea ta și a familiei tale. Educația financiară presupune cunoașterea și înțelegerea termenilor financiari și a unor concepte financiare, precum:

 • Gestionarea bugetului
 • Internet banking
 • Accesarea și restructurarea unui credit
 • Conceptul de economii
 • Riscuri asociate unui credit bancar/nebancar

Familiarizarea cu tipurile de credit disponibile pe piață și a condițiilor generale ale unui credit se poate dovedi a fi de mare folos. Este posibil ca la un moment dat să te confrunți cu probleme de natură financiară, iar un credit să fie singura soluție disponibilă. Mai mult că sigur știi ce este un credit ipotecar, imobiliar, auto sau un credit de nevoi personale. Poate ai auzit și de creditul cu buletin, de cel fără adeverință de venit ori de creditele online. Iată că, fără să îți dai seama, ești deja familiarizat cu o parte din creditele pe piață. În Moldova, în categoria creditelor nebancare există o serie de variante de credite online:

 • Credit până la salariu
 • Credit nevoi personale
 • Credit rapid
 • Credit online
 • Credit cash
 • Împrumut pentru pensionari
 • alte variante de credit mai puțin des întâlnite (ca de exemplu credit rapid cu garanții imobiliare).

Învățând bazele acestor împrumuturi, vei putea analiza totul într-un mod mai eficient și critic, ceea ce va garanta credite mai avantajoase.

Știi cum să analizezi un credit online nebancar?

Dat fiind faptul că un credit online este unul dintre cele mai rapide și simple modalități de a obține bani împrumut, este o alternativă care merită luată în considerare în momentele când ai nevoie urgentă de bani.

cu toții știm ce urmărim atunci când aplicăm pentru un împrumut: să obținem banii de care avem nevoie. Probleme apar când ignorăm condițiile adiacente a creditului, cum ar fi clauze contractuale nefavorabile sau dobânzi usturătoare. Înainte de a solicita un credit online, analizează și compară ofertele în următoarele aspecte:

 • valoarea dobânzii lunare
 • valoarea DAE (dobânda anuală efectivă)
 • comisioane și taxe adiționale percepute de creditor
 • rata lunară
 • valoarea totală a împrumutului
 • perioada maximă și minimă de rambursare
 • rambursarea anticipată: este posibilă sau nu?
 • dobânzi penalizatoare: care este valoarea lor?

Este posibilă obținerea unui credit online în rate?

Cu siguranță! Creditele online nu diferă în acest aspect față de creditele tradiționale. În funcție de credit și creditor poți alege să rambursezi creditului integral (de regulă la creditele pe termen foarte scurt, de 15-30 de zile) sau în rate. Numărul ratelor îl stabilești tu, fiind desigur posibilă și rambursarea anticipată.

Este posibil obținerea unui credit rapid online fără acte?

Pentru orice credit, fie el bancar sau nebancar, online sau offline, o să ai nevoie de câteva documente. În primul rând ai nevoie de un act de identitate valabil, care să confirme vârsta (minim 18 ani), cetățenia moldovenească și reședință în Moldova. Majoritatea furnizorilor de credit necesită și prezentarea unui document care să confirme venitul. Acest document poate să fie o adverință de salariu, talon de pensie, extras bancar de pe cardul de debit (card de salariu) etc. Acesta este minimul de acte necesare.

Scris de:
Emil Kjær

Emil Kjær

Emil își folosește expertiza pentru a face diferența în sectorul financiar. A studiat la Universitatea din Danemarca de Sud și este director general la Intelligent Banker din 2013, unde a ajutat peste 500.000 de utilizatori din întreaga lume cu nevoile lor financiare.

Credite populare

CreditPrime

Întrebări Frecvente

Ce este un credit online?
Un credit online este un tip de credit rapid oferit de organizațiile de creditare nebancară, unde întregul proces de aplicare și obținere a creditului se desfășoară online. Lista de creditori disponibili o găsiți aici.
Cine poate aplica pentru un credit online?
Toți cetățenii moldoveni, cu vârsta minimă de 18 ani și un venit stabil pot solicita un credit online.
De ce acte am nevoie pentru un credit online?
Minimul de acte necesare este: un act de identitate valabil și o dovadă de venit.
Cât de rapid sunt transferați banii cu un credit online?
Dacă solicitarea de credit a fost aprobată, banii sunt transferați instant sau în maxim câteva ore după aprobare. 

Articole similare

5 afaceri pe care le puteți începe acum cu mai puțin de 5000€
Pandemia coronavirus a adus multe schimbări, la nivel personal și la nivel de societate. Mulți dintr...
Tags: Idei de afaceri, Coronavirus, Marketing, Consultanță, Creator Conținut, Podcast, Sursă de venit
Citește mai mult
Ce tip de sector de activitate economică ar trebui să iei în considerare atunci când vrei să câștigi bani?
În cazul în care sâmburii dorinței de a te realiza din punct de vedere financiar și de a avea o cari...
Tags: economie globală, afaceri, creștere, industrii
Citește mai mult
5 sfaturi practice pentru a economisi în viața de zi cu zi
Este nevoie de surprinzător de puțin pentru a economisi bani în viața de zi cu zi și pentru a avea m...
Tags: economisește bani, sfaturi pentru a economisi, economii
Citește mai mult
info@moneezy.com
Intelligent Banker ApS - Brandts Passage 29, 2 - 5000 Odense C - VAT: DK32260055
Copyright © 2023 Moneezy - All Rights Reserved