Moneezy – locul în care iei un credit iute și mai rapid!

Credit iute este soluția optimă când ai nevoie de bani instant. De aceea, la noi, procesul de împrumut este rapid și tot ceea ce trebuie să faci este să le compari, să aplici, să semnezi și să te bucuri de bani!

hero image
Alege suma
Alegeți perioadă
Aș dori să împrumut orice sumă pentru o perioadă de X luni
Noi am gasit 3 împrumuturi pentru tine
Șterge filtrul

Noi am gasit 3 împrumuturi pentru tine

Suma

1.000 - 50.000 L

Perioadă

5 - 30 zile

Categorie

Credit iute

Vârsta Minimă

18 ani

Pentru un împrumut în valoare de 6.000 L. Perioadă: 30 zile. Suma totală de plată este de 8.502 L. DAE Maximă: 507.35%.

Suma

500 - 7.000 L

Perioadă

7 - 30 zile

Categorie

Credit iute

Vârsta Minimă

20 ani

Pentru un împrumut în valoare de 2.000 L. Perioadă: 30 zile. Suma totală de plată este de 2.600 L. DAE Maximă: 2334%.

Suma

1.000 - 7.000 L

Perioadă

10 - 30 zile

Categorie

Credit iute

Vârsta Minimă

18 ani

Pentru un împrumut în valoare de 2.000 L. Perioadă: 30 zile. Suma totală de plată este de 2.600 L. DAE Maximă: 365%.

Credit iute – variante multiple, același răspuns!

Our articles image
Concluzie

 • Un credit iute se obține facil și iute, chiar din pat.
 • Folosește un comparator de credite online ca să ai succes.
 • Moneezy te ajută gratis să-ți compari împrumuturile.

Entitățile nebancare au lansat pe piața de creditare un produs destinat exclusive persoanelor care nu primeau ajutor bănesc de la bancă. L-au adaptat nevoilor celor în cauză (cu venituri mici, ocupați și cu probleme urgente). Iar răspunsul din piață a fost mai mult decât încurajator: peste 75% dintre moldoveni s-au declarat interesați de genul acesta de produs ifn.

Astăzi, piața din Moldova înregistrează aproximativ 199 de societăți care figurează drept creditori nebancari (la nivelul anului 2018. Iar valoarea creditelor ifn acordate crește de la lună la lună, cu valori care depășesc miliarde de Lei. Clienții sunt mulțumiți, așa că accesează în număr mare ofertele de credit iute de pe piață!

Noțiuni de bază despre creditul iute

Elementele definitorii pentru un credit iute sunt simplitatea aplicării, accesibilitatea ridicată și aprobarea în ritm accelerat. Din punct de vedere financiar, împrumutul iute are următoarele caracteristici:

 1. Un produs nebancar, oferit de societăți ifn (care nu sunt încadrate ca instituții bancare);
 2. Oferă o sumă de bani cu valoare limitată și cu un termen de scadență bine determinat;
 3. Este accesibil tuturor categoriilor de venituri, atât de sursă de câștig, cât și ca valoare;
 4. Are cel rapid timp de examinare a cererii și parcurs de urmat între trimiterea solicitării și virarea banilor.

Procesul scurt de aprobare este definitoriu pentru un credit iute. Practic, aplici, trimiți solicitarea, cererea îți este verificată, primești aprobarea, semnezi contractul și primești banii! Desigur, diferențele față de un credit uzual se pot observa atât în sens pozitiv, cât într-unul negativ:

 • Sunt acordate sume de bani limitate la maxim 3000 MDL;
 • Perioada de scadență este de maxim 12 luni;
 • Pot fi obținute de persoanele cu venituri variate, fără ca să fie nevoie de dovedirea acestora (doar pe baza de extras de cont și buletin);
 • Au o dobândă mai ridicată decât în cazul creditelor bancare (termen scurt de rambursare/împrumut de bani fără garanții);
 • Sunt accesibile pe net, dar și printr-o altă serie de moduri de obținere (la domiciliu, telefonic, prin sms ori la filiala creditorului).

Nu uita că oricât de multe oferte de credit iute ar există pe piață, utilizarea unui comparator online îți va oferi șanse mari de a-ți găsi împrumutul potrivit.

Vârsta aplicantului de credit iute

Unul dintre beneficiile oferite de acest tip de împrumut este legat de vârstă. Astfel, aplicantul poate solicita bani chiar dacă are etatea minimă (18 ani). În general, fiecare creditor impune propria condiție legată de vârstă, așa că este posibil să ridice limita până la, de exemplu, 22 sau 23 de ani. Indiferent de vârsta impusă de împrumutător, un credit iute este la fel de util și dacă ai 25 de ani, și dacă ai 59 de ani. Mai ales că poate fi obținut în condiții atât de lejere!

Criterii impuse de creditor la un credit iute

 • Cetățenie (aplicanții trebuie să fie moldoveni)
 • Etate (vârsta impusă poate fi diferită, mai scăzută, până la cea legală (18 ani) sau mai ridicată, 22-23 ani, iar în sens superior, până la 65/70 ani);
 • Venit (acesta poate fi cel minim, dar suma solicitată să nu depășească un anumit procent din valoarea acestuia);
 • Dovadă domiciliu (prin cartea de identitate/buletin);
 • Dovadă de venit (adeverință de salariat/cupon pensie/orice alt document de venit);
 • Extras de cont;
 • Alte cerințe – adresă de email/ număr GSM.

Credit iute la discreție?

Accesarea unui împrumut urgent este un process care trebuie bine gândit. În primul rând trebuie să te gândești că nu poți lua mai multe astfel de împrumuturi în același timp (poate doar dacă reușești să contractezi un credit bancar).

În al doilea rând, costurile unui astfel de împrumut se pot dovedi destul de ridicate, în special în cazul în care nu ți-ai făcut cum trebuie calculele:

 • Rata dobânzii este ridicată în comparație cu împrumuturile de la bănci (dobânda va fi calculată la zi, nu la lună);
 • DAE este crescută, datorită comisioanelor care pot apărea procesul de acordare, a termenului de scadență limitat, a dobânzilor de penalizare, a comisioanelor de extindere și a altor taxe implicate;
 • Dobânda de penalizare/comisioanele de extindere – prima se calculează per ziua de întârziere, în timp ce taxa de prelungire presupune o plată procentuală, cu o valoare ridicată;
 • Riscul în caz de neplată – nu doar executarea pentru recuperarea datoriei, ci și înregistrarea în Biroul de Credit (rău platnic pentru un termen de 5 ani).

În al treilea rând, nu uita că poți să reușești să accesezi un credit iute la cel mai bun nivel pentru tine. Pentru acest lucru trebuie să știi ce înseamnă rata dobânzii și DAE (fiindcă sunt diferite):

 1. Rata dobânzii – este valoarea procentuală ce se raportează la suma creditată și la termenul de plată;
 2. DAE – include toate elementele de natură financiară a creditului tău, alături de rata dobânzii.

Mulți debitori le consideră a fi regele și regina unui credit iute. Și iată cum poți obține un astfel de credit în cele mai favorabile condiții: prin comparare. Utilizează un comparator online de top (așa cum este Moneezy) și o să te încadrezi în top cele mai bune împrumuturi de urgență.

Cât de periculos este un credit iute?

Nu atât pe cât se discută, pentru că numai cei care nu și-au comparat împrumuturile au ajuns într-o situație neplăcută. Iar dacă folosești un comparator de credite online și îți returnezi creditul la timp, în mod sigur o să crești la nivelul de credit scoring.

Beneficiile unui împrumut iute

Fundamental, creditul de tip iute se diferențiază de împrumuturile de natură bancară printr-o serie de elemente definitorii. De altfel, atunci când aplici pentru un credit iute, în mod cert, nivelul aprobare este cu până la 90% mai ridicat decât în cazul celor bancare. În sprijinul acestui procentaj vin următoarele aspecte:

 • Vechimea în muncă minimă acceptată este de 3/6 luni;
 • Nu sunt cerute acte referitoare la venit;
 • Expedierea actelor se realizează online;
 • Examinarea documentelor se efectuează în aceeași zi;
 • Ajută la consolidarea credit scoringului .

Iar mai presus de toate cele mai sus menționate, un credit iute se poate obține chiar și atunci când stai în pat, în pijamale. Doar te conectezi online și folosești cel mai bun comparator de pe net!


​​​​​​​Credit până la salariu în condiții satisfăcătoare?

Our articles image
Știai că...

 

În 2018, creditarea nebancară din Republica Moldova s-a extins cu 45% comparativ cu perioada precedentă? Au fost acordate împrumuturi în valoare totală de 6, 7 miliarde MDL, iar numărul societăților ifn din Moldova a ajuns la 199 de unități. Sursa: Moldavian National Bank