Calculează costul creditului dorit cu Moneezy!

Găsește oferta de credit care se potrivește cel mai bine nevoilor tale! Cu ajutorul calculatorului de credit de la Moneezy poți calcula plățile lunare pentru oricare credit de pe piață.

Calculator credit

Rata de dobândă:
0 %
Maxim:
Rată lunară
0 MDL
Dobândă totală
0 MDL
Total de plată
0 MDL

Calculatorul de credit te poate ajuta să găsești creditul potrivit nevoilor tale

Creditele, atât cele ipotecare, auto sau cele de consum fac parte din viața unui om. Fie că vă doriți să achiziționați o locuință, o mașină sau aveți nevoie de bani pentru o renovare, un credit vă poate ajuta în această privință. Multă vreme subiectul "credite" făcea parte din categoria subiectelor tabu, însă în ultimii ani contractarea unui împrumut s-a normalizat și tot mai mulți oameni împărtășesc experiența lor cu un anumit creditor și condițiile creditului accesat. Mulți ne bazăm pe recomandările prietenilor sau a familiei pentru a găsi creditul potrivit. Noi, dorim să vă oferim o perspectivă nouă, bazată pe informații precise și calcule efectuate de algoritmi – un calculator credit.

Dacă doriți să aflați mai multe informații, citiți mai departe pentru a afla tot ce poate face acest instrument și cum să îl folosiți.

Ce este un calculator credit/calculator rate?

Calculator credit, calculator rate sau simulator credit – indiferent ce termen este folosit, în esență, este vorba despre același lucru. Un instrument care calculează parametrii creditului care vă interesează pe dvs. și astfel facilitează alegerea creditului potrivit.

Calcularea costului exact al unui împrumut și crearea unui grafic de rambursare necesită foarte mult timp și energie, iar dacă acest calcul este efectuat manual crește și șansa de a obține rezultate eronate. Prin folosirea unui calculator de credit obțineți rezultate precise și corecte în doar câteva secunde. Trebuie doar să selectați câteva informații din listă și să introduceți suma și perioada de creditare iar calculatorul va face toată treaba în locul dvs.

Calculatorul de credit vă oferă informați despre credit, însă nu vă spune direct dacă împrumutul este avantajos sau nu, sarcina aceasta vă revine vouă. Cel mai simplu mod de a determina care ofertă este avantajoasă este prin comparare. După ce stabiliți detaliile precum sumă, perioadă și tip de credit puteți începe să comparați, iar calculatorul de rate o să vă fie de mare ajutor. Folosirea calculatorului de credit este gratuită și nu are valoare contractuală, puteți așadar să îl folosiți de câte ori doriți sau aveți nevoie.

Care sunt caracteristicile unui calculator de credit?

Calculatorul de credit funcționează pe baza unor algoritmi integrați, care calculează condițiile creditului în funcție de informațiile selectate sau introduse de dvs. Partea pozitivă este că puteți încerca diferite variante și astfel puteți găsi suma și perioada de creditare cea mai potrivită. De exemplu, dacă doriți să împrumutați 10 000 de lei, însă rata lunară pe 12 luni este prea mare, puteți selecta o periodă de rambursare mai lungă, de 18, 20, 24 de luni, puteți modifica atât suma cât și perioada de rambursare până când obțineți o rată lunară potrivită, care să nu vă pună în dificultăți financiare.

Cu ajutorul calculatorului de credit puteți obține și o imagine de ansamblu asupra modului în care va avea loc rambursarea creditului, astfel puteți vedea dacă o să aveți posibilitatea de achita rata lunară indicată. Deseori calculatorul de credit este folosit pentru a compara creditele individuale oferite de diferiți creditori.

Care sunt avantajele unui calculator credit?

 • Simplu de utilizat
 • Eficient
 • Rapid
 • Gratuit
 • Fără obligații

Ce informații oferă calculatorul de credit?

Cu ajutorul calculatorului de credit o să obțineți următoarele informații:

 • Tipul de dobândă – fixă sau variabilă
 • Valoarea ratei lunare – taxe, dobândă și alte costuri sunt incluse
 • Numărul de rate
 • Valoarea DAE
 • Suma totală de achitat
 • Grafic de rambursare: include luna, dobânda, comisioanele, rata lunară și soldul

Pe baza acestor informații puteți lua decizii informate cu privire la abilitatea dvs. de a rambursa creditul în intervalul de timp indicat.

Cine oferă acest tip de calculator credit?

Atât instituțiile financiare bancare, cât și cele nebancare oferă propriul calculator de credit. Exemple de bănci și IFN-uri care oferă calculator de credit/rate:

 • ING Bank
 • Banca Transilvania
 • BCR
 • BRD
 • Raiffeisen Bank
 • Ferratum
 • Provident
 • Viva credit
 • Hora Credit

Dacă intrați pe site-ul unui creditor, puteți vedea instant anumite informații, cum ar fi dobânda, rata lunară sau suma totală de plată, însă folosind calculatorul de rate obțineți informații mult mai detaliate și puteți accesa și graficul de rambursare a creditului.

Calculatorul de rate este un instrument care simplifică alegerea creditului și de multe ori aveți inclus un buton prin care puteți fi redirecționat direct către pagina de solicitare a creditului

Pentru ce fel de credit pot utiliza un calculator credit?

Calculatorul de rate poate fi folosit pentru orice fel de împrumut – fie el ipotecar/imobiliar, credit auto sau credit de nevoi personale.

Fiecare furnizor de credit impune propriile condiții de creditare, așadar, nu este de mirare că deseori rezultatele pentru aceeași sumă și aceeași perioadă de creditare diferă de la creditor la creditor.

Folosind un calculator de rate puteți fi mai încrezător în decizia dvs., iar graficul de rambursare vă poate ajuta sa planificați bugetul pentru întreaga perioadă de creditare.

Când ar trebui să folosesc calculatorul de rate?

De fiecare dată când considerați contractarea unui credit, noi recomandăm să folosiți calculatorul de credit, indiferent dacă doriți să aflați suma exactă de care aveți nevoie sau doriți să comparați ofertele disponibile. Un calculator de credit vă ajută să alegeți oferta cea mai profitabilă.

Calculatorul de credit este ca un consultant financiar care vă ajută să calculați ratele lunare și impactul lor asupra finanțelor personale. Îl puteți folosi și pentru a vedea cum inflențează modificarea sumei sau a termenului de rambursare rata lunară.

Calculatorul de rate este foarte folositor și în cazul refinanțării altor credite – vă poate ajuta să determinați cât de profitabilă este refinanțarea, și eventual, ce sumă extra puteți obține. Este cu adevărat un instrument versatil, disponibil gratuit la orice oră a zilei.

Cum să găsesc cel mai bun credit cu ajutorul unui calculator credit?

Calculatorul de credit vă ajută să calculați diferite variante a unei oferte de credit și să comparați ofertele de credit. Un criteriu des folosit pentru a compara creditele este valoarea DAE (dobânda anuală efectivă). DAE include costul total al împrumutului, dobânda, precum și toate comisioanele și taxele percepute de instituția financiară. Cu toate acestea, cu un calculator de credit puteți calcula ratele lunare a două sau mai multe credite cu DAE diferit. De multe ori un credit poate ieși în evidență sau poate părea avantajos la prima vedere, în special dacă include bonusuri sau diferite oferte, cum ar fi dobânda 0% pentru o anumită perioada sau comision de administrare zero, însă folosind calculatorul puteți să aflați dacă cu adevărat creditul este unul performant și avantajos.

Credite populare

CreditPrime

Întrebări Frecvente

Ce este un calculator de credit/calculator rate?
Un calculator de credit este un instrument eficient care vă poate ajuta să comparați și să calculați plățile lunare pentru unul sau mai multe credite.
Care sunt avantajele utilizării unui calculator de credit?
Un calculator de credit/ calculator de rate vă poate ajuta să obține o imagine de ansamblu asupra viitoarelor plăți, astfel veți ști înainte dacă vă puteți permite creditul.
Ce pot calcula cu un calculator credit?
Cu un calculator de credit, puteți calcula ratele lunare, suma maximă pe care vi-o puteți permite, durata optimă a împrumutului și dobânda anuală efectivă (DAE).
Ce costuri implică folosirea calculatorului de credit?
Niciun cost, calculatorul de credit este 100% gratuit.

Articole similare

Ce este inflația și cum ne afectează viața de zi cu zi
Inflația reprezintă, în esență, o creștere susținută a prețurilor bunurilor și serviciilor din econo...
Tags: Inflație, Economie, Educație financiară
Citește mai mult
Ghid de economisire a banilor
Cheltuielile neprevăzute sunt veriga slabă în bugetele multora. Uneori sunt inevitabile, dar adesea...
Tags: Buget, Economii, Bani, Finanțe personale
Citește mai mult
Un ghid despre investiții, bursă și Robinhood
Să începem prin a explica, pe scurt, ce sunt investițiile. A investi este un termen larg, care se re...
Tags: Investiții, Acțiuni, Robinhood, Gamestop, Bursa de valori
Citește mai mult
info@moneezy.com
Intelligent Banker ApS - Brandts Passage 29, 2 - 5000 Odense C - VAT: DK32260055
Copyright © 2023 Moneezy - All Rights Reserved