CreditPrime
1.000 - 50.000 MDL Suma
1 - 24 luni Perioada
Cererea se completează în 15 minute
Bani în numerar sau pe card
Contract online 100%

Pentru un împrumut în valoare de 6.000 MDL. Perioada: 30 zile. Suma totală de plată este de 8.502 MDL. DAE Maximă: 507.35%.

NFT – cea mai recentă tendință de investiții

Investiții NFT

Investirea este o modalitate excelentă de a crește economiile noastre, de a maximiza valoarea banilor pe termen lung. Prin investirea surplusului de bani din bugetul tău, schimbările pe bursa de valori nu îți afectează bugetul lunar. Dacă ești interesat de subiectul investițiilor, cu siguranță ai auzit de NFT-uri, unele dintre cele mai noi și neobișnuite produse de investiții.

Jetoanele nefungibile, numite și tokenuri non-fungibile sau NFT pe scurt, reprezintă cea mai recentă tendință digitală, iar investiția în acestea poate fi foarte profitabilă. În rândurile următoare vom clarifica ce sunt NFT-urile, vom explica câțiva termeni importanți și vom prezenta, câteva concepte înrudite, cum ar fi rezumarea modului în care funcționează blockchain-ul (lanț de blocuri), adică unitățile de date unice dintr-un registru contabil informatic. Cu aceste informații, vei înțelege mai bine NFT-urile și vei putea decide daca investirea în NFT este una potrivită tipului tău de investitor.

Jetoane NFT - pe scurt

Jetonul nefungibil reprezintă un lucru care nu poate fi schimbat. NFT este un articol unic, sau un lucru din care există o singură bucată în întreaga lume. Prin urmare, nu poate fi schimbat cu altul la fel. Sunt comparabile cu cartonașele de colecție din anii 80, deși NFT-urile sunt schimbate exclusiv online ca bunuri digitale. Sunt resurse digitale unice care sunt stocate pe blockchain.

Jetoanele nefungibile permit legarea obiectelor fizice de resurse digitale și astfel, caracteristicile articolului pot fi salvate în ambele medii. Dovada deținerii unui NFT este ușoară datorită unicității lor. Elementul original, cum ar fi un videoclip muzical sau o animație GIF poate avea mai multe copii făcute din el, dar informațiile proprietarului articolului original sunt salvate pentru totdeauna în lanțul de blocuri al NFT-ului.

Ce este blockchain?

Tehnologia blockchain este una dintre cele mai mari revoluții tehnologice de la crearea internetului. Sau cel puțin asta cred mulți. Blockchain-ul este o succesiune de evenimente, ale căror faze sunt împărțite între participanții la aceste evenimente. Împreună formează o bază de date, care poate fi verificată din mai multe surse diferite. Pe scurt, blockchain este o tehnologie, în care mai mulți actori, necunoscuți între ei, produc și întrețin baze de date descentralizate.

Fiecare fază a acestor lanțuri este legată de evenimentul precedent, iar baza de date poate fi întreținută fără o instanță de guvernare. Lipsa intermediarilor crește încrederea în rândul participanților. În plus, oricine poate vedea în interiorul lanțului de blocuri, informațiile sunt ușor de urmărit și este foarte dificil de falsificat.

Articolele NFT sunt legate în primul rând de lanțul de blocuri Ethereum (ETH). Ethereum este a doua cea mai mare criptomonedă din lume, după Bitcoin. Acesta include un registru permanent al tranzacțiilor digitale, care permite salvarea unei cantități mai mari de informații și, prin urmare, și posibilitatea de a susține tehnologia NFT. Alte criptomonede au, de asemenea, posibilitatea de a-și crea propriile lanțuri de blocuri NFT, dacă doresc să facă acest lucru. ETH funcționează ca o piață „fără încredere”, ceea ce înseamnă că construcția sa permite tranzacții fără terți.

Cumpărarea NFT-urilor:

Moneda folosită pentru tranzacționarea NFT-urilor este în principal criptomoneda, dintre care cele mai populare sunt Ether, WAX și Flow. Unele piețe permit plăți și cu carduri de credit, ceea ce înseamnă că este posibil să nu ai nevoie de un portofel crypto.

Moneda “crypto”

Cu siguranță ai auzit de Bitcoin, care este cea mai cunoscută monedă cripto. Cu toate acestea, există mii de alte criptomonede în lume, iar altele noi sunt create în mod continuu. Moneda cripto este un echivalent digital a schimbului tradițional de bani. Valoarea criptomonedelor se bazează pe legea cererii și ofertei. De exemplu, există doar un număr limitat de Bitcoin existente. Aceasta înseamnă că își mențin valoarea comparabilă cu aurul, deși nu toate monedele Bitcoin au fost încă extrase.

Ce este un portofel cripto

Portofelul cripto este un portofel electronic, care este destinat stocării criptomonedelor. Din motive de securitate, este sfătuit să achiziționezi un portofel cripto, atunci când cumperi criptomonede. Deoarece există mai multe opțiuni disponibile, este important să cercetezi puțin pentru a găsi cea mai bună opțiune pentru tine. Opțiunile disponibile variază de la portofele electronice, cum ar fi portofelele online și mobile, până la portofelele fizice de hârtie. Cu o versiune mobilă, poți avea acces la criptomonedele tale de oriunde și oricând, în timp ce portofelul de hârtie este protejat de hackeri și stocat în siguranță în sertarul biroului tău. Așadar, ambele opțiuni vin cu anumite beneficiile și dezavantajele.

Când cumperi NFT-uri, vei primi o bucată unică dintr-un articol. Ca orice alte articole, și NFT-urile vin în diferite forme și sunt folosite în scopuri diferite. Dacă alegi cu atenție NFT-ul, cu scopul de a investi în el, ai posibilitatea de a obține profit atunci când îl vinzi. Deși pot exista copii ale piesei originale, informațiile proprietarului sunt salvate în lanțul de blocuri ale piesei originale și rămân acolo indiferent de ce s-ar întâmpla. Dacă ai creat articolul NFT sau ești proprietarul inițial al acestuia, informațiile tale sunt salvate în fundal în formare. În acest fel, proprietarul inițial poate câștiga un comision și atunci când articolul este ulterior revândut.

Crearea și vânzarea NFT-urilor

Dacă dorești să creezi și să vinzi NFT-uri, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să alegi o platformă de tranzacționare. Platformele populare includ Nifty Gateway, SuperRare, Zora și Rarible, dar sunt multe altele disponibile. De exemplu, OpenSea este o piață digitală de NFT-uri și criptomonede care seamănă cu un magazin alimentar care oferă puțin din toate. Crearea unui NFT este un proces simplu, precum adăugarea unei imagini pe Facebook: încarci fișierul în serviciu și îi oferi o descriere. De asemenea, poți adăuga informații ascunse în blockchain, care sunt vizibile doar proprietarului. Crearea lor este foarte ușoară și gratuită, dar, din păcate, există și câteva dezavantaje:

  • Tehnologia blockchain folosește multă energie electrică, ceea ce afectează direct costurile creării NFT-urilor. Chiar dacă piețele oferă acest serviciu „gratuit”, costurile secundare pot crește foarte mult. Consumul de energie pentru un singur NFT nu este calculat, dar, în medie, se estimează că crearea unui NFT utilizează energie electrică echivalentă cu cantitatea de energie electrică consumată de un cetățean UE într-o lună.
  • Spre deosebire de crearea unui NFT, vânzarea lui nu este gratuită pentru vânzător. Înainte de a vinde NFT-ul., va trebui să alegi modul în care dorești să-l vinzi. Metodele disponibile sunt de regulă licitație, preț fix sau pe baza ofertei. De asemenea, va trebui să informezi platforma cât de mult comision dorești să câștigi din revânzarea articolului. Platformele facturează în funcție de opțiunile pe care le-ai ales.

Investițiile în NFT

Investind în NFT poți cumpăra piese de artă și alte articole fără intermediari. Astfel, proprietarul piesei evită să plătească terților pentru marketing sau să vândă articolul prin alți comercianți. Cumpărarea NFT-urilor poate oferi, de asemenea, varietate investițiilor tale. După cum probabil știi, este important să îți descentralizezi investițiile pentru a reduce riscurile.

Investiția în NFT nu este cel mai simplu lucru. Prin urmare, deși sunt foarte populare, în zilele noastre puțini oameni le înțeleg cu adevărat valoarea iar lipsa unor posibili cumpărători poate afecta vânzarea articolelor tale în viitor.

Dacă te gândești să investești în NFT, îți sugerăm să continui să studiezi, să îți aprofundezi cunoștințele înainte de a lua o decizie. Ca în cazul oricărei alte investiții, este întotdeauna benefic să înțelegi riscurile înainte de a investi. În plus, va trebui să evaluezi dacă NFT-urile se potrivesc cu planul tău de investiții. Acum ai făcut primul pas. Felicitări, acesta este un punct de plecare excelent!

Scris de:
Emil Kjær

Emil Kjær

Emil își folosește expertiza pentru a face diferența în sectorul financiar. A studiat la Universitatea din Danemarca de Sud și este director general la Intelligent Banker din 2013, unde a ajutat peste 500.000 de utilizatori din întreaga lume cu nevoile lor financiare.

Articole similare

Tipuri de instituții financiare
De-a lungul vieții este practic imposibil să nu ai de-a face cu instituțiile financiare, mai ales în...
Tags: Educație financiară, Instituții financiare
Citește mai mult
Top 5 metode practice de planificare a bugetului personal
Un buget personal bine structurat și planificat este cheia securității și stabilității financiare. B...
Tags: Planificare financiară, Buget lunar, Sfaturi economisire
Citește mai mult
Dobândă fixă vs. Dobândă variabilă
Cu siguranță cu toții știm că atunci când ne împrumutăm, indiferent de tipul de credit, va exista și...
Tags: Rată de dobândă, Dobândă variabilă, Dobândă fixă, Împrumuturi
Citește mai mult
info@moneezy.com
Intelligent Banker ApS - Brandts Passage 29, 2 - 5000 Odense C - VAT: DK32260055
Copyright © 2023 Moneezy - All Rights Reserved