CreditPrime
1.000 - 50.000 MDL Suma
1 - 24 luni Perioada
Cererea se completează în 15 minute
Bani în numerar sau pe card
Contract online 100%

Pentru un împrumut în valoare de 6.000 MDL. Perioada: 30 zile. Suma totală de plată este de 8.502 MDL. DAE Maximă: 507.35%.

Ghid de economisire a banilor

Pușculiță - economii

Cheltuielile neprevăzute sunt veriga slabă în bugetele multora. Uneori sunt inevitabile, dar adesea sunt pur și simplu rezultatul impulsivității noastre.

Dacă ar fi să întrebăm 1000 de oameni de ce nu economisesc, cei mai mulți ar spune că nu o fac pentru că nu își pot permite. Adevărul este însă că nu au control asupra propriilor finanțe și nu au control pentru că nu își planifică cheltuielile. Interesant este că aproape toți suntem conștienți de importanța economisirii. Este vorba doar despre punerea în practică a acestor cunoștințe.

Planificarea cheltuielilor

Fiecare întreprindere comercială, indiferent de dimensiune, are nevoie de un buget. În acest buget sunt rezumate veniturile potențiale, planificate costurile, alocate fonduri pentru investiții și provizioane pentru cheltuieli neprevăzute. Acest lucru le permite să își gestioneze eficient finanțele și să țină pasul cu bugetul planificat.

Controlul fluxului de fonduri este o necesitate pentru o companie. O gospodărie poate fi văzută ca o întreprindere, dar la scară mult mai mică. Crearea unui buget al gospodăriei îți va permite să ai control asupra propriilor finanțe și să economisești cu mai multă ușurință. În cele din urmă, cheltuielile neașteptate nu vor mai fi un motiv de îngrijorare, cardurile de credit vor fi acoperite cu un strat de praf, iar suma în contul de economii va crește. Toate acestea vor avea un impact pozitiv asupra bonității tale - o situație financiară stabilă și un scor de credit bun facilitează obținerea finanțării suplimentare în condiții mai favorabile pe viitor (în caz de nevoie).

Cum să economisești

Cel mai important lucru când vine vorba de a economisi este să fii constant și să dezvolți obiceiuri bune. Cel mai bine este să începi cu pași mici. La început, poți economisi sume mici, renunțând la lucrurile de care ai cel mai puțin nevoie, a căror lipsă nu va fi mult prea perceptibilă. Transferul în contul de economii ar trebui să fie efectuat imediat după ce primești salariul. Ce rost are să aștepți? Contribuția în contul de economii ar trebui tratată ca un alt cost aferent bugetului lunar. Stabilește-ți și un obiectiv pentru acel cont de economii. Realizarea obiectivului (de exemplu, o vacanță visată de mult) te va motiva să continui cu acest obicei de a economisi.

Cum să economisești eficient

Pentru început, este indicat să creezi un cont de economii separat de contul de salariu. Aceste conturi tind să aibă rate ale dobânzii mai mari, astfel încât economiile să merite păstrate. În plus, atunci când observi că suma de bani din contul de economii crește, te poți simți și mai motivat să economisește.

Băncile oferă, de asemenea, diverse modalități de economisire, precum rotunjirea sumei la fiecare cumpărătură. După fiecare achiziție plătită cu un card de plată, banca rotunjește suma și transferă surplusul în contul personal de economii al clientului. Clientul practic nici nu observă că economisește, însă până la sfârșitul lunii, cantitățile mici se adună într-o sumă considerabilă. O soluție bună pentru automatizarea procesului de economisire este și configurarea unui transfer recurent din contul principal în contul de economii.

După introducerea câtorva modificări în gestionarea bugetului lunar, se dovedește adesea că există suficiente fonduri pentru diverse proiecte sau obiective. Introdu aceste modificări treptat pentru a nu te descuraja din a economisi și vei vedea că dacă păstrezi obiceiul, pe viitor te vei bucura de liniștea financiară mult dorită.

Scris de:
Emil Kjær

Emil Kjær

Emil își folosește expertiza pentru a face diferența în sectorul financiar. A studiat la Universitatea din Danemarca de Sud și este director general la Intelligent Banker din 2013, unde a ajutat peste 500.000 de utilizatori din întreaga lume cu nevoile lor financiare.

Articole similare

Tipuri de investiții
Atunci când vrei să ai grijă de banii tăi și eventual să îi ”crești”, unul dintre lucrurile pe care...
Tags: Educație financiară, Investiții
Citește mai mult
9 inventii aparent neimportante, dar care le-au adus creatorilor averi colosale
Cu siguranță că fiecare dintre noi ne dorim să inventăm ceva, o invenție care să schimbe lume, ...
Tags: invenții, bani, economie
Citește mai mult
Cum să gestionezi bugetul pe perioada studenției
Începutul vieții de student reprezintă un pas important în viață unui adult. Este primul pas în viaț...
Tags: Credit pentru studenți, Finanțe personale, Buget
Citește mai mult
info@moneezy.com
Intelligent Banker ApS - Brandts Passage 29, 2 - 5000 Odense C - VAT: DK32260055
Copyright © 2023 Moneezy - All Rights Reserved