CreditPrime
Suma
1.000 - 50.000 MDL
Perioadă
1 - 24 luni
Vârsta Minimă
20 ani
Pentru un împrumut în valoare de 6.000 MDL. Perioadă: 30 zile. Suma totală de plată este de 8.502 MDL. DAE Maximă: 507.35%.

Gestionarea bugetului pe perioada studenției

Credite pentru studenți

Începutul vieții de student reprezintă un pas important în viață unui adult. Este primul pas în viața unei persoane independente, cu noi responsabilități și priorități. Pentru mulți oameni, începerea studiilor presupune și mutarea într-un oraș nou, fie la un cămin studențesc sau într-un apartament, de regulă împărțit cu alți studenți. În afara aspectelor distractive, noua etapă a vieții este una plină de schimbări, care vine cu un cerc social nou, cu un mediu educațional diferit și cu mai multă independență, care include și gestionarea responsabilă a finanțelor personale, ceea ce pentru mulți tineri la început de drum poate fi o adevărată provocare.

În acest articol dorim să oferim studenților și tinerilor câteva sfaturi și trucuri pentru a începe viața de adult cu dreptul și pentru a gestiona mai bine și mai eficient finanțele personale.

Crează o listă cu toate sursele de venit:

Ai găsit un loc de muncă potrivit pentru studenți, cu jumătate de normă sau program flexibil? Excelent! Atunci nu uita să-l incluzi pe listă. Primești suport financiar și de la părinți? Chiar mai bine! Beneficiezi de o bursă de studii? Perfect! Notează toate veniturile tale și calculează suma totală, astfel opții deja prima imagine de ansamblu asupra bugetului tău lunar.

Repetă același procedeu și cu cheltuielile tale lunare uzuale:

Acestea de regulă includ:

  • chirie și utilități
  • costuri asociate transportului: abonament transport în comun, închiriere scooter, bicicletă sau taxi/uber. Ai mașină?Atunci nu uita să incluzi asigurarea, și costul combustibilului
  • alte facturi (abonament telefon, abonamente media, internet, etc)
  • rate la bancă
  • costul alimentelor per lună (poți include și mesele luate în oraș)

După ce ai dedus toate cheltuielile din venitul lunar, poți vedea cât de bine te descurci cu gestionarea bugetului. Dacă la sfârșitul lunii mai ai bani în cont îi poți depune într-un cont de economii, îi poți investi sau cheltui după bunul plac. Pe de altă parte, dacă deseori rămâi fără bani și te vezi nevoit să împrumuți bani sau să ceri de la părinți, s-ar putea să fie necesar să faci anumite schimbări.

Sfaturi pentru economisirea banilor

După ce ai întocmit și analizat listele și ai o privire de ansamblu asupra surselor de venit și a cheltuielilor este timpul pentu o autoreflexie. Următoarele întrebări te pot ajuta:

  • Sunt mulțumit de comportamentul meu de consumator?
  • Cheltuiesc mai mult decât îmi permit?
  • Pot economisi bani (sau mai mulți bani) în vreun fel?
  • Am nevoie de venituri suplimentare?

Dacă răspunsul la ultima întrebare este da, sfaturile de mai jos despre economisirea banilor în viața de zi cu zi te pot ajuta:

1. Înainte de a merge la supermarket mânâncă ceva și pregătește o listă cu lucrurile de care ai nevoie. Este dovedit ștințifc că pe stomacul gol oamenii au tendința să cumpere mai multe alimentele și unele mai puțin săsnătoase. Poate fi tentant să adaugi mai multe lucruri în coșul de cumpărături, însă o listă te poate ajuta să respecți bugetul. De asemenea, atunci când cumpărăm mai mult decât avem nevoie, multe produse expiră sau se strică, astfel că atunci când cumpărăm doar ceea de ce avem nevoie evităm și risipă de alimente.

2. Multe companii, restaurante și bănci au pus la dispoziție oferte deosebit de accesibile pentru studenți, profită de asemenea oferte!

3. Articolele second hand sunt mai practice și mai ieftine! Fie că este vorba de mobilier, produse electrocasnice sau haine, magazinele second hand nu trebuie ratate! Articolele second hand sunt nu doar mai ieftine, ci ajută și la protejarea mediului.

4. Compară prețurile înainte de a cumpăra: profită de instrumentele disponibile (gratis) pe internet și compară prețurile înainte de a merge la cumpărături sau de a plasa comanda. Atât pentru produse alimentare, cât și pentru achiziții mai mari.

5. Educație financiară: dacă ai prea multe cărți de citit pentru cursuri și nu ai destulă energie pentru a studia și cărți de educație financiară, nu uita că internetul este o sursă excelentă pentru a-ți îmbogăți cunoștințele, de la trucuri despre economisire până la ghiduri despre investire. Găsești atât videclipuri pe Youtube, cât și podcasturi și articole. Profită de toate aceste resurse gratuite și lasă-te inspirat!

Credite pentru studenți – când bugetul devine prea restrâns

Creditele nu sunt prima soluție care ne vine în minte atunci când avem probleme financiare, însă cu siguranță sunt și creditele pentru studenți o alternativă pentru finanțarea cheltuielilor. În Moldova aceste credite nu sunt nici pe departe la fel de des întâlnite sau de populare precum în alte țări, precum SUA, asta și datorită costurilor relativ reduse pe care le au studenții. Însă treptat popularitatea creditelor pentru studii crește și în Moldova. Numeroase bănci au oferte atractive cu rate de dobândă scăzute și condiții rezonabile. Înainte de a contracta un credit, asigură-te că ai cu adevărat nevoie de el și că ai toate informațiile necesare pentru a lua o decizie informată.

Articole similare

Pregătiți-vă corpul și locuința pentru venirea toamnei – schimbări mici cu impact mare
Pe măsură ce vara se apropie de sfârșit și zilele devin din ce în ce mai reci și scurte, este timpul...
Tags: toamna, schimbarea anotimpurilor, decor interior, culori pastelate, finanțe personale
Citeste mai mult
5 afaceri pe care le puteți începe acum cu mai puțin de 5000€
Pandemia coronavirus a adus multe schimbări, la nivel personal și la nivel de societate. Mulți dintr...
Tags: Idei de afaceri, Coronavirus, Marketing, Consultanță, Creator Conținut, Podcast, Sursă de venit
Citeste mai mult
Ziua Muncii și impactul sărbătorilor legale asupra economiei
Ziua Internațională a Muncitorilor sau Ziua Muncii, așa cum este cunoscută în majoritatea țărilor, e...
Tags: Ziua Muncii, Ziua Internațională a Muncii, 1Mai, Drepturile Muncitorilor, Istoria Zilei Muncii, Economie, Sărbatoare Legală
Citeste mai mult
info@moneezy.com
Intelligent Banker ApS - Brandts Passage 29, 2 - 5000 Odense C - VAT: DK32260055
Copyright © 2022 Moneezy - All Rights Reserved