CreditPrime
1.000 - 50.000 MDL Suma
1 - 24 luni Perioada
Cererea se completează în 15 minute
Bani în numerar sau pe card
Contract online 100%

Pentru un împrumut în valoare de 6.000 MDL. Perioada: 30 zile. Suma totală de plată este de 8.502 MDL. DAE Maximă: 507.35%.

5 sfaturi practice pentru a economisi în viața de zi cu zi

Pușculiță

Este nevoie de surprinzător de puțin pentru a economisi bani în viața de zi cu zi și pentru a avea mai mult în contul de economii. Mai jos am compilat cinci dintre sfaturile noastre despre cum să economisești bani în viața de zi cu zi, și să o faci fără prea mult efort.

1. Examinează polițele de asigurare și abonamentele lunare

Suntem conștienți că nu este tocmai cea mai interesantă sarcină, dar potențialul de economisire este destul de mare. Poți economisi mulți bani prin simpla comparare a polițelor de asigurare. Ca să nu mai vorbim de beneficiile financiare pe care le poți obține prin reducerea abonamentelor pe care poate nu le folosești atât de mult.

Când vine vorba de asigurări, poate fi un avantaj să le compari pe cele pe care le ai cu altele de pe piață. Aici este deosebit de important să reții că prețul nu este singurul factor important de comparație. Pentru că prețul nu este întotdeauna egal cu calitatea. În schimb, trebuie să știi ce nevoi personale ar trebuie să îndeplinească asigurarea. De exemplu, dacă locuiești în chirie, este important ca asigurarea să fie una a chiriașului față de proprietar. Acest tip de asigurare se recomandă în mod special dacă plănuiești să locuiești în apartamentul respectiv pentru o perioadă lungă de timp sau dacă, de exemplu, ai animale de companie.

Cu abonamentele este cu atât mai ușor și mai rapid să iei o decizie. Chiar ai nevoie de un abonament la toate platformele de streaming? Păstrează-le doar pe acelea pe care le folosești cel mai des. Eventual poți împărtăși un cont cu prietenii sau cu familia. Iar când vine vorba de abonamentele de telefonie mobilă, poate fi benefic să compari ofertele disponibile. Este o piață extrem de competitivă, așadar, cu siguranță o să ai de unde alege. Și în plus, nu trebuie să îți schimbi numărul de telefon atunci când schimbi furnizorul, numărul de telefon poate fi transferat cu ușurință.

2. Pregătește un plan săptămânal de mese

Pregătirea și respectarea unui plan săptămânal de mese aduce multe beneficii. În primul rând, poți economisi bani, în al doilea rând un plan alimentar te ajută și să mănânci mai sănătos și mai echilibrat. îți recomandăm să aloci câteva ore pentru crearea acestui plan alimentar pentru săptămâna care urmează și pentru a face cumpărăturile necesare. Treptat o să observi că atât timpul necesar plănuirii, cât și pentru cumpărături sau pregătirea meselor se va reduce, este pur și simplu o chestiune de a intra în rutină. Un plan de mase poate fi, de asemenea, refolosit de mai multe ori, astfel încât nu trebuie să vii cu rețete noi în fiecare săptămână. Fără îndoială, pregătirea și respectarea unui plan săptămânal de mese te va ajuta și să economisești mulți bani, deoarece automat se vor reduce ieșirile la restaurant și vizitele la supermarket.

3. Urmează regula celor 14 zile

Trebuie să recunoaștem că adesea cumpărăm lucruri de care nu avem nevoie cu adevărat, fiind vorbe de regulă re cumpărături impulsive. Dar acest lucru poate fi evitat prin aplicarea regulii de 14 zile. Totul ține de autocontrol și reflecție. Înainte de cumpăra ceva, care nu ține de lucrurile esențiale sau alimente, spune stop, și analizează dacă ai cu adevărat nevoie de acel lucru. Scoate-l din coș și oferă-ți 14 zile de gândire. Dacă după 2 săptămâni în continuare consideri că ai nevoie de acel lucru, îl poți cumpăra fără a avea remușcări. Însă probabil vei descoperi că după doar câteva zile ai uitat complet ce era acel lucru și de ce îl voiai. Poți economisi foarte mulți bani folosind această regulă.

4. Programează o plată recurentă în contul de economii

Economisirea automată este, de asemenea, o modalitate ușoară de a crește valoarea contului de economii. De ce recomandăm programarea unui plăți recurente? Pentru că este cea mai sigură metodă de a te asigura că depozitul în contul de economii o să aibă loc! Această plată ar trebui să aibă loc la începutul lunii, sau oricând primești salariul, imediat după ce achiți facturile. Cât despre sumă, specialiștii recomandă economisirea a cel puțin 10%, ideal 20 sau chiar 25% din venit, însă dacă nu este posibil, orice sumă este bine venită.

5. Gestionează bugetul personal cu ajutorul unei aplicații pentru telefonul mobil

Dacă gestionarea finanțelor personale ți se pare complicată, sau chiar copleșitoare, poți apela la o aplicație. Există foarte multe aplicații mobile de acest gen, unele gratuite, altele contra unui abonament lunar sau anual, de regulă fiind foarte accesibile. Câteva exemple ar fi Spendee; Finance41 sau DollarBird.

Poți conecta contul bancar cu aplicația, sau poți înregistra manual cheltuielile lunare. În orice caz, este un proces relativ simplu și rapid. Cheltuielile sunt apoi împărțite automat în diverse categorii. Marele avantaj este că obții foarte rapid o imagine de ansamblu asupra cheltuielilor și veniturilor, le poți urmări și compara, în concluzie, te poți bucura de un buget lunar bine organizat.

Când vine vorba de economisire, prin faptul că poți vedea ce sumă este cheltuită lunar pentru o anumită categorie, te poate ajuta să găsești modalități de a reduce costurile. De exemplu, dacă mai multe luni la rând observi că ai cheltuit mult pe haine, o să devii mult mai conștient data viitoare când ieși la cumpărături, și poate o să îți aduci aminte de regula celor 14 zile înainte de a glisa cardul.

Scris de:
Emil Kjær

Emil Kjær

Emil își folosește expertiza pentru a face diferența în sectorul financiar. A studiat la Universitatea din Danemarca de Sud și este director general la Intelligent Banker din 2013, unde a ajutat peste 500.000 de utilizatori din întreaga lume cu nevoile lor financiare.

Articole similare

Ghid cumpărături online
Ghid pentru cumparaturi onlineAnul 2020 a fost cu siguranță un an memorabil, am întalnit multe provo...
Tags: online shopping, magazine online, web-shop, e-shop
Citește mai mult
Ghid de economisire a banilor
Cheltuielile neprevăzute sunt veriga slabă în bugetele multora. Uneori sunt inevitabile, dar adesea...
Tags: Buget, Economii, Bani, Finanțe personale
Citește mai mult
Dobândă fixă vs. Dobândă variabilă
Cu siguranță cu toții știm că atunci când ne împrumutăm, indiferent de tipul de credit, va exista și...
Tags: Rată de dobândă, Dobândă variabilă, Dobândă fixă, Împrumuturi
Citește mai mult
info@moneezy.com
Intelligent Banker ApS - Brandts Passage 29, 2 - 5000 Odense C - VAT: DK32260055
Copyright © 2023 Moneezy - All Rights Reserved