CreditPrime
1.000 - 50.000 MDL Suma
1 - 24 luni Perioada
Cererea se completează în 15 minute
Bani în numerar sau pe card
Contract online 100%

Pentru un împrumut în valoare de 6.000 MDL. Perioada: 30 zile. Suma totală de plată este de 8.502 MDL. DAE Maximă: 507.35%.

5 afaceri pe care le puteți începe acum cu mai puțin de 5000€

Idei de afaceri pentru cei cu un buget limitat.

Pandemia coronavirus a adus multe schimbări, la nivel personal și la nivel de societate. Mulți dintre noi ne-am trezit într-o situație dificilă, mulți au realizat că depind prea mult de angajator, că nu au pregătit un plan B sau C pentru situații neprevăzute. Cei norocoși și-au păstrat locul de muncă, fie în regim de home office sau în condițiile obișnuite suferind doar mici schimbări, cum ar purtarea unei măști de față sau viziere și păstrarea distanței, atât față de colegi, cât și față de clienți. Cei mai puțin norocoși au devenit șomeri în cel mai rău moment posibil. Această realizare a trezit în mulți oameni dorința de a avea mai multă independență și flexibilitate, iar una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este prin înființarea propriei afaceri sau crearea unei surse noi de venit.

Deschiderea unei afaceri nu este însă deloc simplă, vine cu un grad de risc și presupune multă muncă. Pentru a avea o afacere profitabilă este nevoie de o strategie și o bună gestionare a timpului. În afară de asta, mai este nevoie de o idee bună de afaceri, de capital și de mult curaj. În acest articol vă vom oferi 5 idei de afaceri pentru care veți avea nevoie între 1000€ și 5000€ pentru a începe și sperăm, că vă vom motiva și inspira. Lectură placută!

1. Crearea de conținut online

Influencer sau creator de conținut - această ocupație este una destul de nouă, însă una foarte populară. Deși există deja mulți creatori de conținut în mediul online, atât în România, cât și în afară, însă există întotdeauna spațiu pentru oameni noi, în special pentru cei cu o voce autentică și interesantă. Oricine poate deveni un creator de conținut, nu există un șablon despre cum ar trebui să arate un influencer, însă găsirea unei nișe, unui public țintă, este crucială. O nișă reprezintă un grup de oameni cu o pasiunea sau cu un interes specific. De exemplu - grădinarii pasionați de orhidee, bucătarii specializați în mancare vegană, inginerii care lucrează numai cu imprimarea 3D reprezintă o nișă, șamd. Când ai o nișă și creezi conținut relevant pentru membrii acelei nișe, șansele de a reuși sunt mult mai mari. Important este și platforma unde este este postat conținut, și aici joacă un rol important publicul țintă, unde își petrece cel mai mult timp. Cele mai populate platforme sunt în prezent următoarele: YouTube, Instagram, Pinterest, TikTok, Facebook. Echipamentul de care veți avea nevoie este destul de limitat - pentru YouTube veți avea nevoie de o cameră video și microfon și acestea pot fi destul de scumpe, însă le puteți achiziționa la mâna a doua. Pentru celelalte platforme este suficient să aveți un telefon bun cu care puteți face fotografii de calitate. Alte instrumente, pentru editare, căutarea de cuvinte cheie și așa mai departe, pot fi găsite gratuit online. Cea mai mare investiție a unui creator de conținut îl reprezintă timpul și dedicarea. Nu vă demotivați dacă nu se întâmplă nimic după 2-3 sau chiar 6 luni, aceste lucruri necesită timp, trebuie să fiți foarte persistenți, trebuie să acordați publicului timp să vă găsească.

2. Deveniți consultant

Pentru cea de-a doua afacere veți avea nevoie de o abilitate sau competență foarte bine dezvoltată. Nu este necesară o educație superioară formală, dar este necesară experiența în domeniu. Puteți fi consultant în orice - sustenabilitate, organizare, resurse umane, strategie, educație financiară și așa mai departe. Creați un site personal, unde să prezentați experiența, proiectele dvs și ceea ce oferiți. Există, de asemenea, diverse platforme de freelancing (cum ar fi Upwork, Freelancer, Fiverr) unde puteți crea un profil gratuit. Concurența pe aceste platforme este mai mare, însă la fel este și traficul. Aceste platforme specializate în freelancing există de mulți ani și sunt cunoscute peste tot în lume. Căutați un mod pentru a vă pune abilitățile în evidență. Poate că experiența pe care o aveți sau limbile pe care le stăpăniți vă pot oferi un avantaj competitiv.

3. Marketing

Dacă aveți experiență în marketing, puteți înființa o agenție de marketing, unde să ajutați diferite întreprinderi mici (afaceri locale) să se conecteze online. Ar putea include o strategie de social media și publicitate (reclame).

Marketingul este deseori strâns legat de crearea de conținut, de exemplu, marketingul afiliat implică crearea de conținut (blog, canal YouTube, Instagram) și includerea unor link-uri afiliate către produsele/serviciile menționate în conținut. Când cineva achiziționează produsul sau serviciul prin link-ul afiliat, primiți o parte din vânzare sau o recompensă. Marketingul afiliat nu este genul de afacere cu care vă puteți îmbogăți rapid, dar este o foarte bună sursă secundară de venit. Aici vă puteți folosi din nou expertiza sau interesele și puteți prezenta produsele și serviciile pe care le utilizați și care vă plac. Puteți contacta companiile respective prin email pentru a vedea dacă sunt interesați să înceapă un parteneriat, cu toate acestea, multe companii au deja programe de afiliere disponibile pe site-urile lor web, deci tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii enumerați pentru a obține linkul afiliat personalizat.

4. Deschideți un e-shop

Industria comerțului online este una dintre puținele care au înflorit efectiv în timpul pandemiei și mulți cred că popularitatea magazinelor online va continua să crească în următorii ani. Deschiderea unui e-shop necesită un anumit capital, dar puteți investi banii pe care îi aveți la dispoziție în primul inventar și apoi folosiți banii câștigați pentru a reface stocul sau pentru a adăuga produse noi. Desigur, va fi nevoie și de un site web - dar pentru asta aveți platforme specializate precum Shopify sau pluginul Woo Commerce în WordPress pentru a vă ajuta să începeți. Puteți găsi multe tutoriale gratuite online despre cum să creați un e-shop folosind aceste platforme, însă puteți achiziționa și un curs, cu prețuri începând de la 5€.

Cu riscul de a ne repeta – și pentru un e-shop veți avea nevoie de o nișă și de un public țintă, însă în acest caz poate să fie puțin mai general, de exemplu, e-shop de ochelari de soare, e-shop de electronice, e-shop de piese auto și așa mai departe.

5. Începeți un podcast

În ultimii ani am observat o explozie în numărul și în popularitatea podcasturilor, care pentru mulți au înlocuit radioul, ceva pe fundal, pe care îl asculți când conduci sau când faci și altceva. Un podcast poate fi educativ sau distractiv, poate aborda subiecte politice, de sănătate sau pur și simplu poate fi un loc unde unul sau mai mulți oameni îți prezintă punctul de vedere asupra unui subiect. Este o afacere pe care o puteți începe oricând. În ceea ce privește echipamentul, aveți nevoie doar de un microfon bun, odată ce începeți să câștigați bani din podcasting (din reclame sau sponsorizări) puteți investi într-un set de podcasting mai profesionist.

Lista ar putea continua. În era digitală, granițele nu au limite, mai ales datorită faptului că devenim din ce în ce mai obișnuiți cu mediul online, cu achiziționarea diferitelor servicii (cum ar fi cursuri și tutoriale online) și produse online.

Sperăm că v-am inspirat și că veți lua în considerare deschiderea propriei afaceri online în curând.

Scris de:
Emil Kjær

Emil Kjær

Emil își folosește expertiza pentru a face diferența în sectorul financiar. A studiat la Universitatea din Danemarca de Sud și este director general la Intelligent Banker din 2013, unde a ajutat peste 500.000 de utilizatori din întreaga lume cu nevoile lor financiare.

Articole similare

Ce este o casă inteligentă?
Casele inteligente (cunoscute și ca smart homes) sunt o tendință relativ nouă, aflată în creștere în...
Tags: Casă inteligentă, Smart home, IoT, Dispozitive inteligente
Citește mai mult
Top 5 metode practice de planificare a bugetului personal
Un buget personal bine structurat și planificat este cheia securității și stabilității financiare. B...
Tags: Planificare financiară, Buget lunar, Sfaturi economisire
Citește mai mult
Dobândă fixă vs. Dobândă variabilă
Cu siguranță cu toții știm că atunci când ne împrumutăm, indiferent de tipul de credit, va exista și...
Tags: Rată de dobândă, Dobândă variabilă, Dobândă fixă, Împrumuturi
Citește mai mult
info@moneezy.com
Intelligent Banker ApS - Brandts Passage 29, 2 - 5000 Odense C - VAT: DK32260055
Copyright © 2023 Moneezy - All Rights Reserved