Vind jouw minilening bij Moneezy

Een minilening kan die economische boost zijn die we zo af en toe nodig hebben. Een kleine lening betekent minder problemen, zeker bij Moneezy waar we jouw ervaring super gemakkelijk maken.

Lening kosten berekenen

Rente:
0 %
Max.:
Betalingen
0 €
Rente
0 €
Totaal
0 €

Wanneer Is Het Goed Een Minilening Te Nemen?

Wil je snel een klein bedrag lenen? Dan is een minilening de perfecte oplossing voor jou. De aanvraag ervoor is snel en gemakkelijk te regelen. Zodra jij de juiste aanbieder hebt gevonden kun je bijna gelijk het geld op de rekening hebben staan. We vertellen je alles over de minilening (ook wel flitskrediet genoemd) en gaan je alles vertellen dat je moet weten.

Wat is een minilening?

Laten we eens beginnen bij het begin, wat is een minilening precies? Het is een kleine lening waar je een bedrag van maximaal € 1,500 kunt lenen met een korte looptijd. Het mooie van een minilening is het feit dat je geld kunt lenen zonder dat je hiervoor papierwerk hoeft in te vullen. Je kunt deze lening heel snel krijgen, maar ook heel snel weer aflossen.

Daar waar je bij een normale lening het hebt over een looptijd van tenminste een jaar heb je het bij een minilening het vaak over 30 tot 60 dagen. Dat is wel even iets anders dan een langdurig contract aangaan voor bijvoorbeeld een auto of een huis.

De naam minilening komt voor uit het feit dat je relatief weinig geld leest. Je kunt tot € 1,500 lenen, maar de meeste mensen lenen veel minder. Misschien wil je zonder papierwerk even snel wat financiële ruimte hebben. Je hebt het geld vaak binnen 10 minuten op de rekening staan – en zonder een BKR toetsing.

Waarom zou je een minilening aanvragen?

Er zijn echt tal van redenen dat iemand een minilening zou aanvragen. Misschien heb je op dat moment net niet genoeg geld op jouw rekening staan om een spoedreparatie te betalen, maar je hebt ook geen creditkaart. Als je dan toch weet dat je uiteindelijk genoeg geld hebt om terug te betalen dan kun je met een minilening, zonder een BKR registratie toch snel even betalen. Snel geld lenen is echt nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Wat heb je nodig voor een minilening?

Heb je toch even wat financiële steun nodig? Dan kan een minilening zeker goed helpen. Deze online aanvragen is super gemakkelijk en je hoeft alleen een paar gegevens in te vullen. Wat je vaak nodig hebt is het volgende:

  • Minimaal 21 jaar
  • Ingeschreven als burger in Nederland
  • Nederlandse bankrekening
  • Identiteitsbewijs
  • Garantsteller

Er zijn wel een aantal eisen waar je aan moet voldoen voor dat je een minilening kunt afsluiten. Zo moet je bijvoorbeeld ingeschreven staan als woonachtig in Nederland en moet je minstens 21 jaar oud zijn. Ook het is belangrijk dat je een Nederlandse bankrekening hebt. Als laatste moet je een garantsteller hebben voordat je een lening kunt afsluiten.

Wat is een garantsteller?

Je kunt een garantsteller aanwijzen als je een lening wilt afsluiten. Deze persoon staat ervoor garant dat jij uiteindelijk het geld ook weer terug gaat betalen. Vaak zijn dat vrienden of familieleden. Mocht je niemand aan kunnen wijzen dan is het mogelijk om een externe garantsteller te gebruiken. Dit kost je dan weer iets extra’s bij het afsluiten van de lening.

Wat kost een minilening precies?

Een minilening klinkt dus als een perfecte oplossing, maar wat moet je betalen voor een minilening? Dat is afhankelijk van hoeveel geld je gaat lenen, en hoe lang je dat geld ook daadwerkelijk nodig hebt. De rente van een minilening is omgerekend rond de 13,99%. Dat is relatief hoog verlegen met andere rentetarieven. Maar het feit dat je een minilening echt maar tijdelijk nodig hebt zorgt er weer voor dat deze kosten redelijk laag blijven.

Leen je € 500 voor 45 dagen met 13,99% rente, dan betaal je €8.13 aan rente

Leen je € 800 voor 45 dagen met 13,99% rente, dan betaal je €13.02 aan rente

Daarnaast hebben sommige aanbieders van een minilening ook nog eens extra administratiekosten. De kosten worden dan ingehouden op het bedrag dat je krijgt. Leen je bijvoorbeeld € 500 maar bedragen de administratiekosten €20 …dan krijg je maar € 480 op jouw rekening gestort. Maar uiteindelijk zul je de volledige € 500 moeten terugbetalen. Als je niet oppast kunnen met die kosten het uiteindelijke bedrag flink oplopen.

Dit is natuurlijk enkel als je een minilening afneemt met een persoonlijke garantsteller. Wanneer je een externe garantsteller nodig hebt dan merk je al snel dat het lenen veel duurder gaat worden. Daarom is het een goed idee om altijd te vergelijken of dit voor jou een goed idee is.

Is een minilening een goed idee in jouw situatie?

Is een minilening voor jou de juiste oplossing? Een minilening is sowieso geen goed idee als je een groot bedrag moet lenen. We hebben het hier over relatief kleine bedragen, dus als je echt een auto moet kopen of iets dergelijks dan is een minilening geen goede optie.

Je weet met een minilening al snel of je het geld wel of niet overmaakt krijgt. Zeker op het moment dat je al financiële problemen hebt dan is het mogelijk om dit snel te weten. Op het moment dat je echt op dat moment geld nodig hebt is dat wel zo prettig, want een kredietverstrekker laat je bijna onmiddellijk weten hoe of wat.

Ook als je misschien minder kans maakt op een normale lening kan een minilening een uitstekende oplossing zijn. Uiteindelijk heeft te verstrekken van het krediet voor een minilening relatief weinig risico – en daarom maak je een veel betere kans op acceptatie.

Mocht je nou binnen 30 dagen niet kunnen betalen, dan is her verstandig om eens naar andere opties te kijken vaar je beter in aanmerking komt. Hierover lees je hier veel meer. Vergeet niet dat uiteindelijk een lening altijd moet worden terugbetaald. We hebben hier niet te maken met een filantropische instelling, maar met een full-service kredietbedrijf dat ervoor wil zorgen dat mensen zo snel mogelijk terugbetalen.

Een minilening vinden met Moneezy

Een minilening vinden kan best wel lastig zijn – er zijn zoveel verschillende aanbieders op de markt dat je zeker wilt weten dat je niets te veel betaalt voor jouw lening. Daarom raden we je aan om altijd te vergelijken via Moneezy. Zo vergelijk je de verschillende opties op de snelste manier en maak je altijd de juiste keuze voor jouw persoonlijke situatie.

Geschreven door:
Emil Kjær

Emil Kjær

Emil gebruikt zijn expertise om een verschil te maken in de financiële sector. Hij studeerde aan de University of Southern Denmark (SDU) en is sinds 2013 algemeen manager bij Intelligent Banker, waar hij meer dan 500.000 gebruikers van over de hele wereld heeft geholpen met hun financiële behoeften.

Gerelateerde artikelen

9 Kleine uitvindingen die veel hebben opgebracht
De meesten van ons hebben op een bepaald moment in ons leven gedroomd om iets uit te vinden, een uit...
Tags: uitvindingen, innovatie, geld, wereldeconomie
Lees verder
Apple credit card – haal meer uit de toekomst
Apple Pay’s verre opvolger is beschikbaar en Apple kondigt aan dat zij met dit product hun eigen str...
Tags: Apple, innovatie, creditcard
Lees verder
Welke bedrijfssectoren moet je over nadenken als je echt geld wilt verdienen?
Want als je de droom hebt om goed geld te verdienen in je carrière die in de afgelopen jaren is blij...
Tags: wereldeconomie, bedrijven, groei, industrieën
Lees verder
Let op, geld lenen kost ook geld
info@moneezy.com
Intelligent Banker ApS - Brandts Passage 29, 2 - 5000 Odense C - VAT: DK32260055
Copyright © 2023 Moneezy - All Rights Reserved